Bulancak eğitim

“İlçemiz İçin Projeler Üretmeye Devam Ediyoruz”

Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Giresun Üniversitesi ve Giresun İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ortaklığında hazırladığı “Yeşil Okullar, Yeşil Toplum” projesi yaklaşık 5000 proje arasından kısa listeye kalmaya hak kazandı.

“İlçemiz İçin Projeler Üretmeye Devam Ediyoruz”

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte olan ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Desteği ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yürütülen Türkiye’nin “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı’nın” ön başvurusu değerlendirilerek, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Giresun Üniversitesi ve Giresun İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ortaklığında hazırladığı “Yeşil Okullar, Yeşil Toplum” projesi yaklaşık 5000 proje arasından kısa listeye kalmaya hak kazandı.
Türkiye’nin İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı, Türkiye’de yerel ve bölgesel düzeyde iklim değişikliğine uyum eylemlerinin uygulanmasını desteklemek amacıyla oluşturulmuş bir programdır. İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı, toplumların dirençliliğini artırmayı, doğal kaynaklar ve ekosistemlerin korunmasını geliştirmeyi, etkilenebilir sosyal kesimlerin, kentlerin ve ekonomik sektörlerin uyum kapasitelerini artırmayı hedeflemektedir. Bugüne kadar çok farklı projelere imza atan Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ortaklarınca hazırlanan proje ikinci aşamayı da geçtiği takdirde bölgemizde ikilim değişikliği alanında çok büyük farklılıklar yaratacaktır.
Proje tam başvuru hazırlık faaliyetleri için Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel BULUT başkanlığında, Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Başak TAŞELİ, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cem Mutlu TÜRKSEVEN ve Güre Özel Eğitim Uygulama Okulu Rehber ve Psikolojik Danışmanı Yaşar AKSU ile kısa bir toplantı gerçekleşti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel BULUT projenin ülkemizin ve bölgemizin geleceği için çok önemli olduğunu, projenin ikinci aşamayı geçerek hibe hak almaya kazanacağına inancının tam olduğunu söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL