Yerel

İl Özel İdaresi 370 Adet Yön Levhasını Değiştirdi

Giresun İl Özel İdaresi, önemli bir çalışmayı daha hayata geçirdi. Özel İdarenin sorumluluk alanında bulunan yaklaşık 370 yönlendirme tabelaları yenileriyle değiştirildi.

İl Özel İdaresi 370 Adet Yön Levhasını Değiştirdi

Giresun İl Özel İdaresi, özellikle turizm potansiyeli fazla olan yaylalar başta olmak üzere grup ve köy yolları üzerinde bulunan, eskiyen, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yerinden sökülen yön tabelalarını yeniledi.
İl Özel İdaresi, Giresun merkez Camili, Erimez ve Kulakkaya grup yolu üzerinde 70 adet “hız uyarı”, “tehlikeli viraj” ve “dikkat buzlanma var” yön levhalarını yol güzergahında daha önceden belirlenen noktalarına yerleştirdi.
Giresun İl Özel İdaresi, Bulancak ilçesi sorumluluk bölgesinde yol ağında bulunan “daralan yol”, “azami hız”, “heyelanlı saha”, “virajlı yol” ve “uyarı” tabelalarıyla beraber toplam 190 adet yön levhasını yenileriyle değiştirdi.
Dereli bölgesinde de aynı çalışmaları yapan İl Özel İdaresi özellikle Kümbet, Kulakkaya ve Bektaş yolları üzerinde bulunması gereken “dikkat gizli buzlanma var” tabelalarını uygun bulunan noktalara koydu.
İl Özel İdaresi, Görele de ihtiyaç duyulan “dikkat kaygan zemin” tabelalarını yenileriyle değiştirirken, Yağlıdere de “soldan daralan yol”, “mecburi yön”, “azami hız”, “onarım yaklaşım, “heyelanlı saha” ve “taş düşebilir” levhalarını da yeniledi. Espiye ve Keşap ilçesinde ise “heyelanlı saha”, “taş düşebilir” ve “uyarı levhaları” yenileriyle değiştirilmiş olduğu verilen bilgiler arasında.
Giresun İl Özel İdaresi, tüm kamu kurum kuruluşlarına örnek olacak bir çalışmayla; ekonomik ömrünü tamamlamış, yıpranmış, eskimiş ve artık işlevini kaybetmiş olan tüm uyarı levhalarını Ülper şantiyesinde bakımını, onarımını yaparak yenilediği ve bunun için büyük bir tasarruf örneği gösterdiği ve de imkanlar ölçüsünde bu çalışmaları devam ettireceğinin altı çizildi. Yetkililer vatandaşları uyararak yön levhalarına zarar vermemeleri konusunda uyarıda bulunarak “Bunlar trafikte seyrüseferin kazasız ve daha rahat bir ortamda, yapılması için takılmıştır. Trafik yön levhalarına uyalım, uymayanları uyaralım” dediler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL