Siyaset

“İktidar Vatandaşı Zamlara Ezdirdi”

SAADET Partisi Piraziz İlçe Başkanı Cevat Gündoğdu; “Gıda ve Enerji fiyatlarındaki artış maaşlara yapılan zammı katladı.” dedi.

“İktidar Vatandaşı Zamlara Ezdirdi”

Zamlı maaşın vatandaşın eline geçmeden eridiğini söyleyen Başkan Gündoğdu; “Vatandaşı enflasyona ezdirmedik açıklamaları bir anlam ifade etmiyor. Son altı ay içerisinde petrol, doğalgaz ve elektrik ürünlerindeki artışa bir bakın sonrasında asgari ücrete ve memura, emekliye yapılan maaş zamlarına bir bakın. Enerji giderleri tüm giderleri etkilediği için enerji üzerinden örnekleyin. Tabloya baktığınız zaman iktidarın evet biz vatandaşı enflasyona ezdirdik demesi gerekir. Son 5 yıla bakıldığında ülkeye yabancı sermaye ve para girişinin olmaması enerjiye yüksek oranda zam yapılmasını zorunlu hale getirdi.” ifadelerini kullandı.

Başkan Gündoğdu; “Yükselen enflasyon karşısında vatandaşın satın alma gücünün erimesi, özellikle işsiz, emekli, işçi gibi dar gelirlinin gıdaya erişimini zorlaştırdı, bu durumda halkımızı beslenme yerine ekmekle karın doyurmaya yönlendirdi. Ekonomi yönetiminden ülkemizde bahsetmek mümkün değildir. Türkiye, yoksullaşmaya ve düzensizliğe gidiyor, herkeste büyük bir telaş ve endişe var” vurgusu yaptı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL