Yerel

İİMEK Toplantısı Vali Ünlü Başkanlığında Yapıldı

Giresun İli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2. Olağan Toplantısı, Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Vali Enver Ünlü başkanlığında yapıldı.

İİMEK Toplantısı Vali Ünlü Başkanlığında Yapıldı

Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Enver Ünlü, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Karaca, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Adem Çalık, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı, İl Ticaret Müdürü Ali Yıldırım, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Çiftçi, İl Esnaf ve San. O. Bir. Başk. V. Namık Kemal Altunbaş, Giresun Üniversitesi’nden Doç. Dr. Öğr. Üyesi Kenan Büyükkaya ve diğer yetkililer katıldı.
Toplantıda; 2022 yılının ilk üç ayı içinde yapılan İİMEK toplantısında alınan kararlar ve kararların gerçekleşmeleri ve istihdama olan katkıları gözden geçirildi. İİMEK kararları doğrultusunda düzenlenen kurs ve programlara ait Denetim Raporları değerlendirildi. İl İstihdam Politikası ve İl Mesleki Eğitim Politikaları gözden geçirildi.
Toplantının açılışında konuşan Vali Ünlü, İl İstidam Kurullarının il düzeyinde; istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmaları yapmak üzere oluşturulduğunu söyledi. Giresun’da istihdamı artırmak için her kurumun kendi faaliyet alanında istihdama yönelik farkındalık yaratacak projeler oluşturmasına ve istihdama katkı sağlamasına ihtiyaç olduğunu vurgu yapan Vali Ünlü; “Covid-19 salgınında artık riskli dönem atlatıldı. Kontrollü normalleşmeden artık normale dönüldü. Covid-19 döneminde, devletimizce vatandaşlarımıza yönelik ‘Sosyal Koruma Kalkanı’ çerçevesinde ‘Sosyal Destek Programı’ ve ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ projeleri uygulandı. Bu kapsamda halkımıza yönelik ekonomik ve sosyal destekler sağlandı. Salgının çalışanlar üzerindeki etkisini azaltmak ve istihdamdan kopmalarını önlemek amacıyla bu süreçte ‘Kısa Çalışma Ödeneği’, ‘Nakdi Ücret Desteği’ ve ‘İşsizlik Ödeneği’ gibi birçok ekonomik paket devreye sokuldu. Yeni dönemde ise İŞKUR’un istihdama yönelik sağlamış olduğu ‘Aktif İşgücü Program’ desteğinin yanı sıra SGK’nın sağlamış olduğu prim teşvik desteği ve KOSGEB’in sağlamış olduğu istihdam destekleriyle mevcut istihdamın korunması, geliştirilmesi ve yeni istihdam ortamları oluşturulması için gerekli çalışmaların sürdürülmektedir. Bölge turizminin geliştirilmesi için gerekli tanıtım çalışmalarına hız verilerek, altyapı çalışmalarındaki eksikliklerin giderilmesi için gerekli gayret gösterilmektedir. Bölge turizminin geliştirilmesi ile birlikte bu alandaki istihdam edilen kişi sayısı da artarak istihdama büyük katkı sağlayacaktır. Eko turizmin geliştirilmesi için de gerekli uğraşın gösterilmesi gerekmektedir” diyerek, diğer yatırımlarda olduğu gibi turizm alanındaki yatırımları da yakinen takip ettiğini belirtti.
Vali Ünlü’nün açılış konuşmasının ardından, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı tarafından kurula, Kurumun 2022 yılı çalışmaları hakkında bilgi verildi.
Verilen bilgiye göre; 2022 yılının ilk üç aylık döneminde kamuya 27, özel sektöre ait işyerlerine ise 15 Engelli ve Bin 95 normal işsiz olmak üzere toplam Bin 110 kişi yerleştirildi. İlk üç aylık dönem içinde istihdama kazandırılan kişi sayısı ise Bin 137 oldu. Bu dönemde düzenlenen 269 kurs ve programa; 415 kadın ve 569 erkek olmak üzere toplam 984 işsiz vatandaşın katıldı. İstihdam garantili MEK kapsamında düzenlenen 4 Kurs programına 52 kadın, 27 erkek olmak üzere toplam 79 işsiz vatandaş katıldı. İl genelinde faaliyet gösteren 2+ istihdamlı özel sektöre yönelik işyerlerinde 259 İşbaşı Eğitim Programının açıldı. Bu programlara da 400 kadın ve 345 erkek olmak üzere toplam 745 işsiz vatandaşın katıldı.
Dönem içerisinde, istihdam seferberliği kapsamında 693 işyeri ile temas ve ziyaret yoluyla irtibat kurularak, Kurumun istihdamla mücadele kapsamında yürüttüğü hizmetleri konusunda bilgilendirme çalışması yapıldı. Kurum personelleri tarafından 6 Bin 635 işsizle bireysel görüşme yapılarak, İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verildi. 102 işsiz vatandaşa iş kulübü hizmeti, 28 okulda eğitim gören toplam 414 öğrenciye de meslek seçimi, geleceğin meslekleri ve CV hazırlama konularında bilgilendirme semineri yapıldı. Dönem içerisinde ‘Pasif İşgücü’ hizmetleri kapsamında 2 Bin 256 kişiye işsizlik ödeneği bağlandı. Özel sektöre yönelik işyerlerinde çalışan toplam 121 kişi kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılarak bu işçilere kısa çalışma ödeneği kapsamında ödeme yapıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL