Köşe Yazısı

HOŞ GELDİN 2023..!

İYİ Haftalar… Her yeni yıl yeni umutlarla geliyor, temennim; 2023 yılının öncelikle tüm dünyaya dostluk ve barış getirmesi, her nerede yaşanırsa yaşansın tüm acıların sona ermesi, ilimizin, ülkemizin, milletimizin dayanışma,..

HOŞ GELDİN 2023..!

İYİ Haftalar…

Her yeni yıl yeni umutlarla geliyor, temennim; 2023 yılının öncelikle tüm dünyaya dostluk ve barış getirmesi, her nerede yaşanırsa yaşansın tüm acıların sona ermesi, ilimizin, ülkemizin, milletimizin dayanışma, birlik ve kardeşliğini güçlendirmesidir. Yeni bir yıl bizlere geçmişin muhasebesini yaparak, elde ettiğimiz birikim ve tecrübeyle, geleceğe ilişkin yeni planlar yapma konusunda fırsat veriyor. 2023 yılının milletimize huzur, sağlık, mutluluk ve hayırlar getirmesini diliyor, herkesin yeni yılını en içten duygularımla kutluyor, selam, sevgi ve saygılar sunuyorum.

Giresun Üniversitesi Tarihi Rektörlük Binası için yargıya gidileceğini duyurdu. Kale yolu üzerinde bulunan Tarihi Rektörlük binasının üniversitede kalması için yargıya giderek yürütmeyi durdurma talebin-de bulunuldu. Konu ile ilgili üniversite tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Kale yolu üzerinde bulunan ve mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olup, kullanımı için daha önceden Giresun Üniversitesi’ne tahsis edilen tarihi Rektörlük Binasının bu tahsisinin; Bakanlık tarafından 14 Aralık 2022 tarihinde kaldırılması üzerine; Giresun Üniversitesi Rektörlüğü söz konusu binanın yeniden Üniversiteye tahsisi için 27 Aralık 2022 tarihinde idari yargı makamlarına yürütmeyi durdurma talepli başvuruda bulunmuştur. Kamuoyumuzun bilgisine arz olunur.” ifadelerine yer verildi.

Merakla beklenen EYT’de artık “YAŞ SINIRI YOK!” 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olup prim gün sayısını tamamlayanların SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın EYT düzenlemesi kapsamında yer alacağı duyuruldu. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak. Prim ödeme gün sayısı, sigortalılık sayısı ve yaşı tamamlamak gerekiyor. Düzenleme ilk ikisini tamamlamış olup da yaş sebebiyle emeklilik bekleyenleri kapsıyor. Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşacak. Umarım vatandaşlarımızın beklentileri karşılık bulur.

İktidar kesenin ağzını açmaya başladı bakalım daha ne MÜJDE’ler verilecek. Bu zamana kadar verilmeyenler şimdi toptan ödenecek gibi. SONUÇ ne olur bilinmez. Hayırlısı olsun. 2023 yılında SAĞLIK ve MUTLULUK DİLERİM.

 

 

SAYGILARIMLA…

Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim…

SAVAŞ’ımın Yokluğunun 4279’uncu Günü…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL