Köşe Yazısı

HERKES HAKLI (!)

Türkiye’nin ve iktidarın iki önemli sorunu ekonomi ve göçmen sorunu. Ülkedeki fiyat istikrarı kayboldu. Dolar yine hareketlendi. Zamların ardı arkası kesilmiyor. Aklımızda artık makul bir fiyat kalmadı bile. Alışveriş yaptığımızda..

HERKES HAKLI (!)

Türkiye’nin ve iktidarın iki önemli sorunu ekonomi ve göçmen sorunu. Ülkedeki fiyat istikrarı kayboldu. Dolar yine hareketlendi. Zamların ardı arkası kesilmiyor. Aklımızda artık makul bir fiyat kalmadı bile. Alışveriş yaptığımızda gördüğümüz fiyatlar artık anormal gelmiyor. Aynı durum otomobil, benzin, ev fiyatlarında da yaşanıyor. Kira bedelini artıran ev sahibine de şaşırmıyoruz artık. Herkesin, her rakamın gerekçesi mantıklı gelmeye başladı. Herkes Haklı (!) Göç meselesi de ekonomik sorunlar gibi aldı başını gitti. İş kontrolden çıktı. Göçmen sorunu siyasi bir sorundur. Göçmen sorununa kalıcı çözüm getirecek bir karar almak şart.

Bir gerçek daha var siyaset hem dil olarak ve de işleyiş açısından sonsuz kötü gidiyor. Benim görüşüme göre Türkiye Cumhuriyeti’ne 600 milletvekili çok fazla. Benim görüşüm 300 milletvekili, bu vekillerin kendi bölgelerini iyi bilip ona göre istek yaptığı müddetçe çok çok yeter. Ve de milletvekilleri bugünkü ortamda çok daha fazla saygınlık kazanır.

Sağlık hizmetleri içerisinde çok önemli bir rolü olan hemşirelik, insan yaşamına hizmet eden mesleklerden bir tanesidir. Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ve diğer sağlık hizmetlerinde mesai mefhumu gözetmeksizin görevini fedakârca yerine getiren hemşirelerimiz, bireyin ailenin ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve hastalık halinde iyileştirilmesi hizmeti veren sağlık ekibinin en önemli öğelerinden biridir. Bu duygu ve düşüncelerle, önce insan diyerek topluma hizmeti görev edinmiş, insanların sağlıkları için önemli ve kutsal bir görevi yerine getiren tüm hemşireleri kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

10 – 16 Mayıs tarihleri, Birleşmiş Milletlere üye tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de her yıl, Engelliler Haftası olarak kabul edilmektedir. Sevginin hakim olduğu dünyada tüm engeller ortadan kalkar. Asıl mesele, her türlü ön yargılardan arınarak zihinlerdeki engellerin kaldırılmasıdır. Hayatı paylaşmak için hep birlikte engelleri kaldırdığımız bir dünya temennisiyle, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlu olsun.

Süper Ligin bitmesine iki hafta kaldı. Bu hafta evimizde Başakşehir’i ağırlıyoruz. Bu sezonun son iç saha maçı. Taraftarlarımızın da yoğun ilgi göstereceğini düşünüyorum. Umarım sahadan galibiyet ile ayrılan taraf biz oluruz.
Pazarsuyu Spor Kulübümüz bu hafta Pazar günü evinde Teyyaredüzü Spor’u konuk ediyor. Evimiz de üç puan almak için sahaya çıkacağız. Yetenekli bir ekibimiz var. Sahadan galip ayrılan taraf olacağımızı düşünüyorum. Bu maçı da alıp yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz.
Giresunspor’umuza ve Pazarsuyu Spor Kulübümüze Başarılar Dilerim.

SAYGILARIMLA
Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim
SAVAŞ’ımın Yokluğunun 4048’nci Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL