Köşe Yazısı

“HAK, HUKUK, ADALET.?”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iptal edilen İstanbul seçimlerinin ardından YSK üyelerine “ahmak” dediği gerekçesiyle yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, 14 Aralık 2022 Çarşamba günü İmamoğlu’na 2 yıl..

“HAK, HUKUK, ADALET.?”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iptal edilen İstanbul seçimlerinin ardından YSK üyelerine “ahmak” dediği gerekçesiyle yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, 14 Aralık 2022 Çarşamba günü İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Kararın Yargıtay tarafından onanması halinde İmamoğlu, siyasi yasaklı hale gelecek. İmamoğlu kararla ilgili “Benim için yok hükmündedir” yorumunu yaptı ve “Bizim 2023 ideallerimiz var. Milletimizi aydınlık günlere taşımak adına 2023 yılında seçimlerde bu ülkenin üstüne çökmeye çalışan zihniyeti hep birlikte göndereceğiz. İstanbul’da başardık, Türkiye’de başaracağız” diye konuştu. Duruşmaya katılmayan İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Çarşamba akşamı saat 16.00’da herkesi Saraçhane’ye davet etti. Bu açıklamaların ardından İBB’nin Saraçhane’deki Başkanlık Binası önünde binlerce kişi toplandı. Büyük bir kesim bu kararın yanlış olduğu konusunda hemfikir. Bizler de böyle bir kararın haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Sürecin takipçisi olacağız…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hedefimiz, bu yıl sonuna kadar emeklilikte yaşa takılanlar olayını çözmek. Asgari ücret meselesiyle ilgili çalışmalar da aynı şekilde zaten yoğun bir şekilde devam ediyor. 2023’e bu iki önemli konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz” dedi. Emeklilikte yaşa takıl-anların beklediği düzenlemeye sayılı günler kaldı inşallah bu ayın sonuna kadar belli olur ve herkes memnun kalır.

Giresunspor Antalya kampında süper ligin güçlü ekiplerinden Beşiktaş ile karşılaştı. Giresunspor maçı 5-3 kaybetti. Bu maç ölçü değil, eksiklerin görülme açısından zorlu bir rakiple oynamak iyi oldu. Giresunspor önümüzdeki hafta deplasmanda Hatayspor’a konuk olacak. Bu maçtan puan veya puanlar alarak lig-deki çıkışımızı sürdürmeliyiz. Giresunspor’umuza başarılar dilerim.

Bulancakspor ligde oynadığı son maçı alarak bir nebze olsun takımdaki yüzler gülmeye başladı. Alınan bu galibiyet teknik ekip ve oyunculara moral oldu. İnşallah bu hafta sonu oynayacağımız Samsun Büyükşehir Belediyespor maçından da puan veya puanlar alır. Takımımıza bu zorlu deplasmanda başarılar dilerim.

Pazarsuyu Yıldız Spor’da yüzler gülüyor. Üst üste alınan galibiyetler takımda moralleri yükselti. Umarım bu hafta sonu oynanacak olan maçtan da galip geliriz. Takımımıza başarılar dilerim.

 

SAYGILARIMLA…
Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim…
SAVAŞ’ımın Yokluğunun 4265’inci Günü…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL