Güncel Yerel

Hafızlar mukabelesi dualarla tamamlandı

Giresun’da hafızlar mukabelesi geleneği kapsamında okunan hatimlerin duası yapıldı.

Hafızlar mukabelesi dualarla tamamlandı

Giresun’da hafızlar tarafından okunan mukabele geleneği, Çıtlakkale Seyyid Mehmet Paşa ve Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii’nde devam ediyor.
Çakırmelikoğlu Kur’an Kursu ve Bölge Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencileri tarafından sürdürülen mukabele geleneği genç-yaşlı çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.
Hatmi şerifler hafızlar korosunun kısa sureleri okumasıyla tamamlandı.
Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii’nde teravih namazı sonrası Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan’ın katılımıyla düzenlenen programda, camilerde ve kız Kur’an kurslarında okunan hatmi şeriflerin duası yapıldı.
Programda konuşan İl Müftüsü Topcan, “Değerli Kardeşlerim! Günümüzde evlat yetiştirmenin zor olduğu bir dönemde her birisi aslan parçası olan bu güzel yavrularımızı siz kıymetli büyüklerinin huzuruna çıkaran değerli hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Hocalarımıza iyi bakın. Bunlar sadece Kur’an kurslarımızın değil, Giresun’umuzun yüz akıdır. Her birini tebrik ediyorum. Biz, iki tane evladı yetiştirmekten aciz kaldık. İki tane evladı iftar sofrasında oturtamamanın ızdırabı içerisindeyiz.” dedi.
Hafızların parmakla gösterilen örnek insanlar olması gerektiğini ifade eden Topcan, “Hafızlar bu devletin, bu milletin sigortalarıdır. Bunlardan anarşist olmaz, terör olmaz, kavga olmaz, gürültü olmaz. Anadolu coğrafyasında kavga, gürültü son bulacaksa bunun yolu Hazret-i Kur’an’dır, bunun yolu Hazret-i Muhammed Efendimiz’in (s.a.s.) insanlığa örnek ve önder ahlakındadır. Peygambere rağmen, Hazret-i Kur’an’a rağmen insanlık huzurlu olamaz. Bundan dolayıdır ki bu müesseselere iyi bakın. Gözünüzü korur, kollar gibi bakın. Buraları koruyan adam, dünyada kazanır ahirette kazanır. Hizmet ettiğiniz kapıyı iyi tanıyın. İnsan hizmetinde bulunduğu kapının şerefini taşır. Buralara şaşı bakanlar, dünyada kaybeder, ahirette kaybeder. Bu çocuklar, yeryüzünün melekleridir. Bunlar yüz akı evlatlarımızdır. Bunlar sadece ana babalarına değil inşallah size de kazandıracaktır.” diye konuştu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL