eğitim

Gürcistanlı öğrenciler için “Veda Programı” Düzenlendi

Giresun’da din eğitimini başarıyla tamamlayan Gürcistanlı 21 kız öğrenci mezun oldu.

Gürcistanlı öğrenciler için “Veda Programı” Düzenlendi

Giresun İl Müftülüğünce, Gürcistan’dan Giresun’a gelerek din eğitimini tamamlayan kız öğrenciler için “Veda Programı” düzenlendi.
İslam dinini daha iyi öğrenmek ve yaz Kur’an kurslarına giden öğrencilerle aynı duyguları yaşamak için Giresun’a gelen Gürcistanlı öğrenciler eğitimlerini başarıyla tamamladı.
Merkez Kız Yatılı Kur’an Kursu’nda misafir edilen öğrenciler Kur’an Kursu Öğreticileri Zeynep Çakır, Ayşegül Türkyılmaz ve Feride Genç’ten Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamber’in (sas) hayatı ve temel dini bilgiler eğitimi aldılar.
Öğrenciler için İl Müftülüğünde düzenlenen “Veda Programı”nda konuşan Giresun İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, Gürcistanlı öğrencilerin gayretlerini ve özverilerini takdir ettiklerini ifade etti.
Dini ve kültürel birlikteliği pekiştirmek ve karşılıklı anlayışı artırmak amacıyla güzel bir eğitim çalışmasına imza atıldığını ifade eden Sarıgül, “Gürcistan’dan ilimize gelen öğrencilerimizin eğitimlerini başarıyla tamamlamaları ve ülkelerine dönmeleriyle birlikte, aldıkları bilgileri ve deneyimleri ülkelerindeki arkadaşlarıyla paylaşacaklarına inanıyorum.
Biz kardeşiz, sizlere kapılarımız her zaman sonuna kadar açıktır. Bizi her zaman arayabilirsiniz, hep yanınızda olacağız. Tüm öğrencilerimizin ve hocalarımızın başarılarının daim olmasını Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum.” dedi.
Gürcistanlı öğrenci Natia Dumbadze de duygularını paylaşarak Türkiye ve Giresun’un güzelliklerini, insanların misafirperverliklerini gittiği her yerde anlatacaklarını belirtti. Dumbadze, “İyi ki Giresun’a geldim. İyi ki hocalarımı ve arkadaşlarımı tanıdım. Herkese çok teşekkür ederim.” diye konuştu.
Programın sonunda öğrencilere Gürcüce mealli Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

 

 

Giresun Müftülüğü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL