Yerel

Güneydoğu Gazisi, J.Uzm.Çvş. Ufuk Kaygusuz’a “Devlet Övünç Madalyası” ve Beratı Verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ve tevcihi ile Güneydoğu gazisi, J.Uzm.Çvş. Ufuk Kaygusuz’a verilen “Devlet Övünç Madalyası” ve beratı, Valilik Makamında düzenlenen törenle, Vali Enver Ünlü tarafından gazimize takdim edildi.

Güneydoğu Gazisi, J.Uzm.Çvş. Ufuk Kaygusuz’a “Devlet Övünç Madalyası” ve Beratı Verildi

Vali Ünlü, tevcih töreniyle ilgili; “Bugün burada, Güneydoğu gazimiz J.Uzm.Çvş. Ufuk Kaygusuz’a Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verilen Devlet Övünç Madalyası ve beratını huzurlarınızda tevcih ediyorum. Yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğümüz terörle mücadele operasyonlarımız sırasında şehit veya gazi olan kardeşlerimiz; Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için bizlerin huzuru ve güvenliği için Şanlı Türk Bayrağımız inmesin, gök kubbemizde ezanlarımız dinmesin diye canlarını veren, kanlarını döken kahramanlarımızdır. Onlar her zaman bizim baş tacımızdır. Bugün Devlet Övünç Madalyasını tevcih ettiğimiz kahraman gazimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyet, Şehitlerimize rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.
Güneydoğu gazisi, J.Uzm.Çvş. Ufuk Kaygusuz’a Devlet Övünç Madalyasını tevcih törenine; Vali Enver Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Muhammet Sevinç, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fethi Elmas katıldı.
2933 Sayılı Devlet Madalya ve Nişanları Kanununun 2 inci maddesi gereğince Cumhurbaşkanının kararı ve tevcihi ile yurt içinde veya dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakârlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malul olanlara ve şehit olan kişilerin kanuni mirasçılarına verilmek üzere hazırlanan 387 Devlet Övünç Madalyası ve beratı hazırlandı. Ankara dışında ikamet eden hak sahiplerinin “Devlet Övünç Madalyası” ve beratı ikamet etikleri İl Valiliklerine gönderildi.
Ankara’da ikamet eden 17 gazimiz ile 11 şehidimizin Devlet Övünç Madalyası ve beratı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 16 Mart 2022 Çarşamba günü düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı tarafından tevcih edildi. Ankara dışında ki 65 İl’de ikamet eden; 142 gazimiz ile 217 şehidimizin “Devlet Övünç Madalyası” ve beratı ise ikamet ettikleri illerin bizzat Valileri tarafından, hak sahiplerine tevcih edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL