Köşe Yazısı

Gübre Fiyatları Uçtu!

Hayat pahalılığının her geçen gün arttığı Türkiye’de gıda ürünleri ve sayamadığımız birçok şeye zam gelmesi yetmiyormuş gibi bir de çiftçiler için büyük önem taşıyan Gübreye Yeniden Zam Geldi! Zaten yüksek..

Gübre Fiyatları Uçtu!

Hayat pahalılığının her geçen gün arttığı Türkiye’de gıda ürünleri ve sayamadığımız birçok şeye zam gelmesi yetmiyormuş gibi bir de çiftçiler için büyük önem taşıyan Gübreye Yeniden Zam Geldi! Zaten yüksek fiyatlarla satılan gübreler, son zamla birlikte adeta uçtu. Son 16 günde gübre fiyatları yüzde 65-106 aralığında zamlanırken, yıllık zam oranları ise yüzde 400’e dayandı. Bu yılki gübre miktarında geçen seneye kıyasla korkunç bir fark var. Çiftçi kara kara düşünür hale geldi, gübre satın almaya gücü yetmiyor. Vatandaş ekmek parası bulamazken gübreyi nasıl alsın? Yağan karlar fındığı etkilemedi belki ama böyle giderse gübreden verimini alamayan, bakılamayan bahçeler ne zamana kadar ürün verir bilinmez. Çünkü genel olarak tarımda verim git gide azalıyor. Tarıma ve çiftçiye sahip çıkılmıyor. Çiftçiler mutsuz ve umutsuz… Umarım, en kısa zamanda bu durum ve durumlar son bulur.

İçişleri Bakanlığı 81 İlin Valiliklerine “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi” gönderdi. Aile içi ve kadına yönelik şiddet konusunda erkeklere eğitim verileceği duyuruldu. Bu kapsamda yıl içerisinde en az 5 milyon erkeğe, kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri ilgili kurum kuruluşlarla koordineli olarak sağlanabilecek. Sorumluluğun artık kadınlara yüklemesinden bir nebze olsun vazgeçilmiş gibi görünüyor. İnşallah işe yarar bir uygulama olur. Artık, Şiddet gündemimizden düşmeli. Şiddetin her türlüsüne karşıyız, karşı olmalıyız.

Havalar ısınıyor ve yaz günden güne kendini belli ediyor. Covid-19 kaynaklı vaka sayılarında ve ölüm oranlarında düşüş olsa da dikkat etmemiz gereken kurallar var. Maske-Mesafe ve Temizlik kuralları ihmale gelmiyor. Koronavirüs artık grip gibi gideceği yok, aşılarımızı da olursak hayatımıza daha rahat bir şekilde devam edebiliriz. Lütfen, Hatırlatma Dozlarımızı İhmal Etmeyelim.

Giresunspor evinde çok önemli bir beraberlik aldı. 2-0 geriden gelerek oyuna ortak oldular. Evimizde Sivasspor ile 2-2 berabere kaldık. Rakiplerimizin puan kaybettiği bir haftada bizim puan almamız daha da güzel oldu. Şimdi önümüzde Malatyaspor deplasmanı var. 10 Nisan Pazar günü Malatyaspor deplasmanından da üç puanla döneceğimizi düşünüyorum. Bulancakspor bu hafta evinde kaybetti. Son 2 hafta da 2 mağlubiyet aldık. İşler biraz zora girdi. Umarım Sebatspor deplasmanından galibiyet alıp ligde kalırız. Giresunspor’umuza ve Bulancakspor’umuza Başarılar Dilerim.

SAYGILARIMLA
Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim
SAVAŞ’ımın yokluğunun 4010’ncu Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL