eğitim Yerel

GRÜ’de Küresel İklimin Su ve Tarıma Etkileri Konferansı Yapıldı

Giresun Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından düzenlenen Küresel İklimin Su ve Tarıma Etkileri Konulu konferans Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

GRÜ’de Küresel İklimin Su ve Tarıma Etkileri Konferansı Yapıldı

Konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Güven Özdem, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Peker, Prof. Dr. Gürol Yıldırım, Tıp fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Ağar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Nefes, Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Çalık, Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oktay Karaman, Fındık Eksperliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Turan ve öğrenciler katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir konuşmasına suyun tüm dünya için önemini anlatarak başladı.
Demir, “Su, medeniyet, uygarlık, gelişmek ve zenginlik demektir. Su yoksa gelecek de yoktur. Dolayısıyla geleceğimizi düşünüyorsak suyumuzu tasarruflu kullanmalı ve israf etmemeliyiz. Su insanlık tarihinin ilk dönemlerinden beri her zaman çok önemli olmuştur. Medeniyetler su kenarlarında kurulmuştur ve temel amaç su kaynaklarına hâkim olmak olmuştur.” dedi.
Konuşmasında küresel ısınmadan da bahseden Prof. Dr. Yusuf Demir, “Küresel ısınma, sera gazlarının atmosferde birikmesi ile yeryüzü ve yeryüzüne yakın atmosfer tabakalarında sıcaklığın artması olarak tanımlanmaktadır. Küresel ısınmaya bağlı olarak gelişen küresel iklim değişikliği tarım alanlarına ve tarım sektörüne verimin azalışı, sulama suyu talep ve maliyetlerinin artışı, dikim ve hasat zamanında kaymalar veya değişiklikler, ürün yetiştirme elverişliliğinde azalma gibi sorunlarla olumsuz yansımaktadır.” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL