eğitim Güncel

GRÜ’de Gerçekleşen 2 Sergi Büyük Beğeni Topladı

Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi’ nin açtığı Öğretim Elemanları 2 Sergisi büyük beğeni topladı. GRÜ Rektörlük Fuaye Salonu’ nda gerçekleşen sergiye Rektör Prof.Dr. Yılmaz Can, Rektör Yardımcısı ve Dekan..

GRÜ’de Gerçekleşen 2 Sergi Büyük Beğeni Topladı

Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi’ nin açtığı Öğretim Elemanları 2 Sergisi büyük beğeni topladı.

GRÜ Rektörlük Fuaye Salonu’ nda gerçekleşen sergiye Rektör Prof.Dr. Yılmaz Can, Rektör Yardımcısı ve Dekan Vekili Prof. Dr.Güven Özdem, Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Hüseyin Peker,  İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Jandarma Bölge Komutan  Yardımcısı Albay Hakan Eşitgen, İl Jandarma Komutan  Yardımcısı Albay Murat Özüak, AK Parti İl Başkan  Yardımcısı Ekrem Civelekoğlu, CHP İl Başkanı Fikri Bilge, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Namık Kemal Altunbaş, Ak Parti Kadın Kolları ARGE Başkanı Ümran Turgut, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Tozlu, akademisyenler, sanatseverler ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşma yapan Rektör Prof.Dr Yılmaz Can, salonda birbirinden güzel eserler görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,” Öğretim ve sanat yeteneği, insanın tabiatı bozulmamışsa mutlaka açığa çıkar.Bunu ne zaman anlarsınız,  bir estetik değer bir güzellik bir sanat eseri ile karşılaştığınızda. Bir mimari eseri gördüğünüzde de  güzelliği ile ahengi ile sizi etkiler. Bir musiki parçası duyduğunuzda  seslerin notaların yan yana dizilişi de sizi etkiler.İşte şimdi izleyeceğimiz her biri bir fırçanın ucundan çıkan renkler bir araya gelince güzellik oluşturuyor ve bizi etkiliyor bizim ruhumuzda hoş kıpırdamalar oluyor” dedi.

Konuşmasında, “Sanat genellikle insana zarafet katar, incelik katar yani sanatla uğraşanlar biraz duygusal olurlar. Sanatın olduğu yerde incelik vardır,  güzellik vardır, güzelliğin olduğu yerde çirkinlik barınamaz” ifadelerine yer veren Rektör Can, şunları kaydetti:” Sanat işte böyle bir olgudur. İstismar edilmezse kötüye kullanılmazsa insan için insanlık için bir değerdir. Serginin açılmasına katkı veren, emek veren başta hocamız  olmak üzere emeği geçen tüm  arkadaşlarımı   kutluyor, başarılar diliyorum.”

Açılışta kısa bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay da, sanatın  insanların hayal dünyasının  gelişmesine önemli katkılar  sağladığına işaret ederek,” Her biri ayrı bir değer olan eserlerin yer aldığı bu sergiye katılmaktan mutluluk duydum.Emek veren hocamıza  ve diğer hocalarımıza teşekkür ediyoruz.  Sayın Rektörümüzün  söylediklerine katılıyorum, çok güzel ifadelerde bulundular. İnşallah bundan sonra da  hayatımızın her notasında aynen sanatta yaptığımız gibi, her daim değişiklikleri,  farklı renkleri  yaşayabiliriz.” dedi.

Bu muhteşem sergiyi organize eden Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Anabilim Dalı Başkanı ve Sanat Tasarım Yüksek Lisans Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Merve Yıldırım, sergi ile ilgili bilgi vererek şöyle konuştu:” Önce Görele’ de şimdi de burada düzenlediğimiz sergilerimize gösterilen ilgiden gurur duyduk. Sayın Rektörümüz ve Rektör Yardımcılarımız, bilimsel projeler üretmemize ve hayata geçirmemize hep  destek verdiler, yanımızda oldular.Bu gün, büyük emek verdiğimiz eserlerimizin yer aldığı  sergimize katılarak bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza  sonsuz teşekkür ediyoruz. İfadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL