Güncel Yerel

Görele’de Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Görele’de ‘1-7 Mart Deprem Haftası’ olması dolayısıyla Genel Deprem Bina tahliye projesi kapsamında tüm okullarda yapılan ‘Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’ gerçekleştirildi.

Görele’de Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Görele Ortaokulu’nda gerçekleştirilen deprem esnasında ÇÖK-KAPAN-TUTUN-KORUN pozisyonu alan öğretmenler, öğrenciler ile çalışanlar deprem sonrasında acil durum gereği binayı boşaltarak Acil Durum Toplanma yerinde toplandı.

Okul içerisinde kalan öğretmen ve öğrenciler, Görele Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralılar ise AFAD İlçe Koordinatörü Serdar Şahin’in talimatıyla harekete gecen AFAD ve DASKUT ekiplerince kurtarılarak, tedavi altına alındı.

Tatbikata katılan Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, “Birçok gerçek yangın ve deprem sırasında istenmeyen ürkütücü olaylarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Hepimiz insan ve birey olarak bu gibi afetlere karşı hazırlıklı olmak durumundayız. Bu bir senaryoydu fakat bu gibi afetlerle karşı karşıya kalabiliriz. Bu işin şakası yok. Bilindiği üzere dünyanın her yerinde bu gibi yıkımlarla karşılaştık ve binlerce insanımızı kaybettik” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL