Güncel Siyaset

“Giresun’umuzun Ağır ve Öncelikli Sorunları Çözülmelidir”

CHP Giresun İl Genel Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısında yeni Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’den ilimizin sorunlarına çözüm bulması istedi.

“Giresun’umuzun Ağır ve Öncelikli Sorunları Çözülmelidir”

Yılmaz; “Son Valiler Kararnamesi ile Giresun Valilik makamında da bir değişiklik olmuş, Giresun Valisi Sn. Enver ÜNLÜ Manisa Valiliğine, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Sn. Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ ise yeni Giresun Valisi olarak atanmıştır. Her iki Valiye yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Yeni Valimize hoş geldiniz diyor ve Giresun’umuzun ağır ve öncelikli sorunlarının çözümünde kendilerine başarılar ve kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Yılmaz konuşmasının devamında; “İl Genel Meclisi CHP Grubu olarak son 10 yılda, şimdiye kadar tüm Sn. Valilerimizden katkı vermelerini istediğimiz Giresun‘un hala gerçekleştirilmeyen ve unutturulan en önemli konularının çözümünde yeni Valimiz Sn. Mehmet Fatih Serdengeçti’ ye de çok büyük bir görev düştüğünü ifade etmek isterim. Geçmişte öğrenciliğinde Giresun’da bulunup, Giresun’un suyunu içtiği için Sn. Valimizden, öncekilerden daha farklı bir performans bekliyoruz. Örneğin: 8 yıldır bir türlü tamamlanmayan, ara sıra bir açılıp, bir kapanan Eğribel Tünelinde incelemelerde bulunmasını ve bu sorunun öncelikle çözülmesini isteriz elbette. Her gelen Valimizden çözümüne katkı istediğimiz ancak tekraren özetle; Sn. Valimizden de önderlik beklediğimiz konular:

Giresun’un Kalkınma Alt Yapısı yani Kurtuluş Reçetesi diye adlandırdığımız Sacayağı formülünün gerçekleştirilmesidir. Bunlar hepimizin bildiği gibi:

1.Ayak, Giresun’un İran Kapısı için, Tirebolu-Torul  Karayolu İyileştirme projesi yapımı, yine aynı bölgede yani Harşit vadisinden inen Erzincan-Torul-Tirebolu Demiryolu aksının yapımı.

2. Ayak, Giresun’un Akdeniz Kapısı için, Eğribel Tüneli bittikten sonra  Pınarlar Tüneli yapımı ve Sivas-Giresun yolunun Transit Yol olarak tamamlanması.

3. Ayak ise, sadece yük limanı olarak işletilen Giresun Limanıdır. Bugün yeniden faal olan  Limanın,  içinde yapılan bazı imalatların çevreyi rahatsız ediyor olması önemlidir. Ancak Giresun Limanımızın  faaliyeti çeşitlendirildiğinde, yani insan ve yük taşımasını birlikte yapabilen RO-RO seferleri ve Turizm için yaşamsal olan KRUVAZÖR gemi yanaşması  sağlandığın da Giresun’a çok büyük katkı sağlayacağı da tartışmasızdır. 10 yıldır en çok gündeme taşıdığımız bu öneriler, Ordu’nun Ünye Limanında bugün gerçekleştirilmiştir. Yani biz konuştuk, komşu yaptı.

Yine Sn. Valimizden önderlik bekleyen, başta Güney-Çevre yolu, Merkez Batlama ve Aksu, Bulancak Aydındere, Sis Dağı, Güce  yolları ile İkisu İçme suyu, Merkez İlçe 32 Köyün  İçme Suyu projeleri, 2012 yılında Sokakbaşı’ndaki Özel İdare Kültür Salonu yıkıldıktan sonra 11 yıldır Kültür sanat açlığı çeken Giresun Merkezin, ortalıkta kalan Kültür Merkezi Bakanlık projesi  gibi çok önemli konuların çözümünde de  kendisine kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL