eğitim

Giresunlu Öğretmenler Hollanda’da İşbaşı Gözlem Faaliyetine Katıldılar

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Okul Eğitimi Akredite Projeler (KA-121-SCH) kapsamındaki 2021-1-TR01-KA121-SCH-000009895 numaralı projenin 2021- 2022 dönemi öğretmen hareketliliklerinin sonuncusu gerçekleştirildi.

Giresunlu Öğretmenler Hollanda’da  İşbaşı Gözlem Faaliyetine Katıldılar

Bu kapsamda, 28 Ekim – 03 Kasım 2022 tarihleri arasında Hollanda’nın Amsterdam şehrine 12 öğretmenden oluşan proje ekibi tarafından hareketlilik gerçekleştirildi.

Projenin “Öğretmenlerin; gelişen, geliştiren, yeni öğretim yöntem ve tekniklerini bilen, teknolojik yeniliklere ayak uydurabilen ve bunları sınıfta kullanabilen öğretmenler olmalarına destek olmak” amacına yönelik hareketliliğe katılan öğretmenler, 5 günlük işbaşı gözlem faaliyetine katıldı. İşbaşı gözlem faaliyeti sayesinde, öğretmenler Avrupa’daki eğitim kurumlarında bu konu üzerine yapılan çalışmaları yakından izleme şansı buldular.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu işbaşı gözlem faaliyetine dair değerlendirmesinde; ”2023 hedefleri arasında olan 21. yüzyıl becerilerinde de yer alan teknolojiyi bilinçli ve faydalı bir şekilde kullanabilme konusunda gelecek nesli bilgilendirmek için öncelikle öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini geliştirmeleri önemlidir. Erasmus+ faaliyetleriyle ilimizde görev yapan öğretmenlerimizin, başka ülkelerdeki eğitim öğretim uygulamalarını yerinde gözlemleyerek kişisel ve mesleki becerilerini geliştirmeye yönelik yeni adımlar atmaları, edindikleri bilgi ve deneyimleri meslektaşları ve öğrencileriyle paylaşmaları, projenin hedefine ulaşması açısından büyük önem arz etmektedir. Akreditasyon sürecinde proje hareketliliklerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen AR-GE birimimiz başta olmak üzere çalışmalara katılım sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL