Güncel Yerel

Giresun’dan Suriye’ye Yardım Eli     

Giresun İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi iş birliğinde “Bu Kış Çocuklar Üşümesin” temasıyla Suriye için yardım kampanyası düzenlendi.    

Giresun’dan Suriye’ye Yardım Eli     

Savaşın başladığı ilk günden itibaren Suriye’de insani yardım faaliyeti yürüten Türkiye Diyanet Vakfı iyilik seferberliğini sürdürüyor. İl, ilçe müftülükleri ve TDV ilçe şubelerinin de destek verdiği kampanya kapsamında hayırseverlerin desteği ile toplam 170 bin lira nakdi yardım toplandı.

Kampanyaya dair bilgilendirmede bulunan İl Müftüsü Ramazan Topcan, “Suriye’de iç savaşın başladığı ilk günden itibaren bölge halkının yanında yer alan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), insani yardımdan eğitime, gıdadan giyeceğe, yakacaktan barınmaya kadar hayata dokunan, her alanda savaş mağduru ailelere destek olmaya devam ediyor.” dedi.

İyilik hareketinin Giresun’da yaşatıldığını belirten Müftü Topcan, “Sadece kendi varlığımızın devamı için değil aynı zamanda ümmet için çırpınan bir millet olduk. Bugün de var olacağız, yarın da aynı duygu içerisinde olacağız.   Başta Din gönüllüsü kardeşlerim olmak üzere kampanyanın gerçekleşmesinde emeği geçen ve destek olan İlçe Müftülerimize, hayırsever vatandaşlarımıza ve Giresunlu kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL