eğitim

Giresun’dan Öğretmenler DYK Kursları İçin Deprem Bölgesinde

Giresun genelindeki okullardan 13 öğretmen, 25-31 Mart 2023 tarihleri arasında Malatya İli Yeşilyurt İlçesindeki DYK kurslarında eğitim vermek üzere görevlendirildiler.

Giresun’dan Öğretmenler DYK Kursları İçin Deprem Bölgesinde

6 Şubat’ta yaşanan ve on ilimizi etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarma çalışmaları ilk günden itibaren aralıksız devam etmekte olup, Giresun eğitim camiası da söz konusu çalışmalara, gerek yerinde gerekse ilimizden destek vererek aktif şekilde yer almaktadır.
Bu kapsamda; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki illerde, LGS’ ye hazırlanan 8. sınıf ve YKS’ye hazırlanan 12. Sınıf öğrencilerine yönelik 1 Mart 2023 tarihinden itibaren destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) açılarak öğretim faaliyetine başlamıştır.
Söz konusu DYK kurslarında görev almak üzere ilimizden de gönüllü öğretmenler başvuruda bulunmuşlardır. Gönüllü öğretmenler, Bakanlıkça kardeş il olarak belirlenen Malatya ilinde açılan DYK kurslarında depremden etkilenen öğrencilere eğitim öğretim vereceklerdir.
Yapılan planlama sonucu il genelindeki okullardan 13 öğretmen, 25-31 Mart 2023 tarihleri arasında Malatya İli Yeşilyurt İlçesindeki DYK kurslarında eğitim vermek üzere görevlendirilmişler, sonrasında araçlarıyla birlikte Malatya İline hareket etmişlerdir.
İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu; Deprem felaketi sonrası Müdürlük olarak yardım ve destek çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini dile getirdi. Bunun bir parçası olarak Bakanlığın deprem bölgesi illerde açtığı (DYK) destekleme ve yetiştirme kurslarında görev yapmak üzere gönüllü olarak başvuran öğretmenlerin, Bakanlıkça kardeş il olarak belirlenen Malatya da 25-31 Mart 2023 tarihleri arasına DYK kurslarında hizmet vereceklerini, depremzede öğrencilerin eksik kazanımlarının telafisine bir nebze olsun katkıda bulunacaklarını ifade etti.
Bu vesileyle deprem sonrası yardım ve destek çalışmalarında özveri ve gayretle emeği bulunan tüm eğitim camiasına bir kez daha teşekkür ederken, öğretmenlere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL