Güncel Yerel

Giresun’da Zekat Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı tarafından “Zekat Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.  

Giresun’da Zekat Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla Giresun İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Giresun Kadın Kolları Başkanı Nihal Kasap ve vakıf hizmetlerinde uzmanlaşan gönüllüler katıldı.

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Ramazan Topcan; “Diyanet İşleri Başkanlığımız her geçen gün hizmet alanını genişletiyor. Yurtiçi yurtdışı çalışmaları ile göz dolduran Başkanlığımız, artık yolu gözlenen bir kurum haline geldi. Kurban faaliyetlerinde başarınız hala hafızalarımızda yerini korurken bugün yeni bir hizmet için bir aradayız. Zekat bir ibadettir. Tıpkı namaz gibi, oruç gibi. Namazda nasıl sorumluluk hissediyorsak, zekatta da hissetmeliyiz. Bu konuda da kardeşlerimize yol göstermeli, yardımcı olmalıyız. Zekatın mevsimsel bir ibadet olmadığını, yılın her ayında, her günde yerine getirebileceğimiz bir ibadet olduğunu anlatmalıyız. Zekatın hak sahiplerine sağlamalıyız. Daha dün yaşadıklarımızı unutmadık. Din Diyanet denilerek millet can evinden vuruldu. Buna asla müsaade etmemeliyiz. Hepinizi gönüllü olarak bu konuda çalışmaya davet ediyorum.

‘Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin’ projesini Giresun olarak il ve ilçelerde görevli her bir kardeşimiz vardığımız her bir kapıda anlatmalı, bunu dert haline getirmelidir. Yetimler gülsün diye, öksüzler bayram yapsın diye. Vakıf olarak zekat ve bağışlarla yurtiçi ve yurtdışında yetim, kimsesiz kardeşlerimizin yüzlerini güldürdük, dualar aldık hamdolsun.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL