Güncel Yerel

Giresun’da Topraksız Tarım Çilek Seralarında İlk Ürünler Alınmaya Başlanıldı

Giresun Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen topraksız tarım çilek seralarında ilk ürünler alınmaya başlandı.

Giresun’da Topraksız Tarım Çilek Seralarında İlk Ürünler Alınmaya Başlanıldı

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde 2021 yılında 8×37,5 metre ebatlarında 300 metrekarelik 8 topraksız tarım çilek seralarının kurulumunun yapıldığını anımsattı.

Bu yıl mart ayı içerisinde her bir seraya 6 bin çilek fidesi dikiminin gerçekleştirildiğini belirten Angın, “Çilek fideleri ilk meyvelerini vermeye başladı. İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca yapılan incelemelerde çilek fidelerinin gelişimlerinin ve verim durumlarının oldukça iyi düzeyde olduğu gözlemlenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Angın, topraksız tarıma ilişkin şu bilgileri verdi:

“Topraksız tarım içerisinde toprak bulunmayan her türlü yetiştirme ortamında, modern tarım teknikleri kullanılarak bitki yetiştirilmesine verilen addır. Bu yetiştirme tekniğinde bitki yetiştirme ortamı olarak yalnızca besin çözeltileri kullanılabildiği gibi çeşitli organik ve inorganik katı materyallerden de yararlanılmaktadır. Topraksız tarımın amacı bitkilerin gelişmesini besin solüsyonu yardımıyla sağlamak, bitkilerin besin maddesi ve su gereksinimlerini stres oluşturmadan karşılamak ve bunu en ekonomik şekilde gerçekleştirmektir.”

Kurulumu gerçekleştirilen seralarda yetiştirme ortamı olarak hindistan cevizi kabuğu kullanıldığı bilgisini veren Angın, yetiştiricilik sisteminin katlı sistem şeklinde planlandığını, sera içerisinde gübreleme, sulama ve havalandırma otomasyonlarının kurulumlarının yapıldığını kaydetti.

-AA-

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL