Yerel

Giresun’da Prestij Cadde Projeleri Devam Ediyor

Giresun Belediyesi, her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan şehrimizi çok daha güzel bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Giresun’da Prestij Cadde Projeleri Devam Ediyor

Yollar, caddeler ve bulvarların bir şehrin aynası olduğu ilkesiyle çalışan Giresun Belediyesi prestij cadde projelerine devam ediyor. Yenilenen yüzüyle vatandaşların büyük beğenisini kazanan Nihatbey Caddesi ve Pazar Caddesi projelerinin ardından şimdi de şehrin en eski ve en hareketli caddelerinden olan Fatih Caddesi için proje hazırladı.
Giresun Belediye binası arkasında Gazi Caddesi bağlantısından başlayıp devam eden ve Kumyalı’yı takiben sahil karayolu bağlantısıyla sona eren 1050 metrelik Fatih Caddesi’nde altyapı, üstyapı yenileme, yeşil kaldırım, aydınlatma ve otopark ceplerinin yer aldığı modern yenileme çalışması gerçekleştirilecek.
Şenlikoğlu: “Fatih Caddesi’nin Görünümünü de Modernleştiriyoruz
Giresun’a modern görünümü kazandırmaya kararlı olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu: “Şehrimizde prestij cadde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Nihatbey Caddesi ve Pazar Caddesi projelerimizin ardından şimdi de şehrimizin tam merkezinde bulunan Fatih Caddesi’ni yenileme yaparak modern görünüme kavuşturuyoruz. Yaklaşık bir ay önce caddemizin altyapısını, üstyapısını, aydınlatmasını içeren projemizi komple ihale etmiştik ve ihalemiz sonuçlanmıştı. Bu proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yaklaşık 5 milyon lira hibe aldık ve 2,5 milyon lira da kredilendirme çalışması yaptık. Bakanımız Sayın Murat Kurum’a bir kez daha tüm destekleri için teşekkür ediyorum. Bu projeye bir ay önce başlayabilirdik ama özellikle fındıkçı esnafı arkadaşlarımız mevsimsel geçişlerden dolayı bizden rica etmişlerdi, bizde proje çalışmamızın başlangıcını bekletmiştik. Şimdi yüklenici firma ile bu caddemizi de nitelikli bir cadde haline getireceğiz. Giresun’a yakışır daha modern yaşam imkanlarını kazandırmak için çalışıyoruz.” diyerek şöyle devam etti:
“Bu caddemiz araç ve yaya trafiği olarak oldukça yoğun. Şehrimizin girişi ve görünen yüzü. Yenilenme ihtiyacı olduğunu gördük. Şehrimizde artık modern, konforlu bir yaşamı paylaşmak istiyoruz. Caddemizin yenilenmesiyle birlikte esnafımızın işleri de bu çalışmadan olumlu yönde etkilenecektir. İnşallah bundan sonraki süreçte de değerli halkımızla birlikte daha güzel işler yapmaya ve kentimizi daha da güzelleştirmeye devam edeceğiz.’’

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL