Güncel Yerel

Giresun’da Metruk Binalar Huzur ve Güvenlik İçin Yıkılıyor

Uyuşturucu ile mücadele etmek, kamu düzeni ve esenliğini korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; Giresun’da metruk binaların tespiti, yıkılması ve bu binalara girişleri engelleyecek fiziki tedbirlerin alınması işlemlerine yetki verilmişti.

Giresun’da Metruk Binalar Huzur ve Güvenlik İçin Yıkılıyor

Kurumların iletişimi ve binaların belirlenmesiyle birlikte yıkım konusunda Giresun Belediyesi encümen kararının da alınmasının ardından metruk binaların yıkılmasına başlandı.

Bu kapsamda şehirde belirlenen 28 metruk binanın yıkımı Giresun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülüyor. İmar Müdürlüğü denetiminde ve zabıtanın güvenlik önemleri almasıyla gerçekleştirilen yıkım öncesinde, gerekli prosedürler tamamlanıyor ve yıkım gerçekleştiriliyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu yaptığı açıklamada: “Metruk yapılar terk edilmiş olması nedeniyle alkol ve uyuşturucu madde kullanımı gibi durumların odağı haline geliyor. Bu tip yapılar, yapı sahibi ve çevresinde yaşayan vatandaşlar açısından tehlike arz ediyor. Bu durum vatandaşların şikâyetlerine neden oluyor. Vatandaşların güvenliği için bizler de gerekli prosedürler tamamladıktan sonra binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL