Güncel Yerel

Giresun’da Kitap Okuma Yarışmasını Ödülleri Sahiplerini Buldu

Uluslararası Eğitimciler Derneği (ULUED) ve Hayrat Vakfı tarafından düzenlenen “Aydınlık Yarınlara Kitap Okuma Yarışması” nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Giresun’da Kitap Okuma Yarışmasını Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yarışmaya katılan Aksu 15 Temmuz Şehitler Lisesi 9. Sınıf Öğrencisi Ahmet Özdemir’in sunuculuğu ile tören gerçekleştirildi. Uluslararası Eğitimciler Derneği (ULUED) ve Hayrat Vakfı tarafından Türkiye genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlediği ve Türkiye Genelinde 184 bin kişinin, Giresun’da ise 828 kişinin katıldığı “Aydınlık Yarınlara Kitap Okuma Yarışması” nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.
Giresun’da Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde düzenlenen törene kent protokolü, öğrenci ve veliler yoğun bir katılım gösterdi. İstiklal Marşının okunmasının ardından Giresun Üniversitesinde öğrenci olan Afrika-Gambialı Seyko NJİE Kur’an-ı Kerim okudu. Ardından ULUED Karadeniz Bölge Temsilcisi Fazlı Zenbil konuşma yaptı. ULUED olarak milli ve manevi değerleri gençlerimize daha fazla ulaştırabilmek için çalışmalar yaptıklarını ifade etti ve ahlak, şuur ve imani değerlerin toplum için önemini anlattı.


Hayrat Vakfı Rize temsilcisi Yusuf Algan ise ilk emri Oku olan Kuran-ı Kerim’i öğrenmenin önemine ve yaklaşan yaz ayında yapılacak yaz çalışmalarının bu eğitim için fırsat olduğundan bahsetti.
Ardından protokolde bulunan Mustafa Kemal Ortaokul Müdürü Zeki Soylu, Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem ve Giresun Eğitime Destek Platformu Başkanı Abdullah Önal da yarışma ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktardılar.
Öğretmenler adına, Dereli Yüce İmam Hatip Ortaokulu Yarışma Koordinatörü tarafından bir teşekkür konuşması yapıldı. Halil Katmerlikaya ve ekibi tarafından sergilenen tiyatro büyük yankı uyandırdı.
Giresun Hayrat Vakfı Temsilcisi Erdoğan Kara’nın katılımcılara ve öğrencilere teşekkür konuşmasının ardından İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorilerinde dereceye giren öğrencilere farklı miktarlarda para ve kitap ödülleri verildi.
Öğrencileri yetiştiren ve yarışmaya hazırlayan  öğretmen ve idarecilere Osmanlı Türkçesi Mealli Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Ayrıca törene katılan tüm katılımcılara elifba hediye edildi.
Ödüllerini alan ve sevinçleri yüzlerinden okunan öğrenciler, benzer okuma yarışmalarının sık sık tekrarlanması isteğinde bulunurken, toplu çekilen hatıra fotoğrafları ile program son buldu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL