Yerel

Giresun’da İlk Kez Bir İşletmeye ,” Bebek Dostu Kuruluş” Unvanı Verildi

Sağlık Bakanlığınca uygulanan Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, OFİ Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Giresun Şubesi çalışanlarda sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteyi destekleyerek farkındalık ve bilgi düzeyinin arttırılması, obezite ve ilişkili bulaşıcı olmayan hastalıkların erken tanı, tedavi ve önlenmesine yönelik uygun iş yeri ortamlarının yaratılması konularında üstün çalışmalarından ötürü müdürlük ekibince yapılan değerlendirme sonucunda “Sağlıklı Beslenmeyi ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Belgesi” almaya hak kazandı.

Giresun’da İlk Kez Bir İşletmeye ,” Bebek Dostu Kuruluş” Unvanı Verildi

İlimizde ilk kez bu unvanı alan kuruluşa 29.11.2022 tarihinde Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal Özek ziyarette bulunmuş ve sertifikasını verdi.
Sağlık Bakanlığının “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Kuruluş Programı” kapsamında, bebeklerin tüm gereksinimi karşılayan mucizevi bir besin olan anne sütünün özendirilmesi ve teşviki amacıyla tüm personelin bilgilendirilmesi, işçi ve memurlar için verilmiş olan yasal hakların kullanımı konusunda destekçi olmaları ve kadın çalışanlara yönelik olarak rahatça kullanabilecekleri emzirme odasının sağlanmasıyla OFİ Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Giresun Şubesi yapılan değerlendirmeler sonucu “Bebek Dostu Kuruluş” unvanını almaya hak kazanmış ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut tarafından plaket verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL