Genel Güncel

GiRESUN’DA HAKSIZ FiYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK DENETiMLERi DEVAM EDiYOR

Giresun Ticaret İl Müdürlüğü, Giresun İl Merkezi ve tüm ilçelerde haksız fiyat artışı ve stokçuluk denetimlerine devam ediyor.

GiRESUN’DA HAKSIZ FiYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK DENETiMLERi DEVAM EDiYOR

Konu ile ilgili Giresun Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda ve “Korona virüsü (Kovit-19)” ve yükselen döviz kurunda artışlara bağlı olarak sıvı yağ, un, şeker, tuvalet kağıdı başta olmak üzere gıda ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat artışı ve stokçulukla ilgili olarak HFA Sistemi ve CİMER aracılığıyla Müdürlüğümüze intikal eden şikayetler doğrultusunda üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerde İl Müdürlüğümüz personeli tarafından il merkezi başta olmak üzere tüm ilçelere denetimlere devam edilmektedir. Yine perakende satış yerlerinde fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında da fiyat etiketi kapsamında denetimlere devam edilmektedir.
Yapılan denetimlerde ürünlerin üç aylık alış faturaları ve satış faturaları temin edilerek incelenip, haksız fiyat artışı veya stokçuluk yapıldığı kanaati oluşan ürünlerle ilgili tutanak ve belgeler, Bakanlığımız Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna iletilmektedir. Bakanlığımızca, üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerin fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa yönelik usulsüz uygulamalara yönelik idari yaptırım kararları uygulanmaktadır.
Haksız fiyat artışı yapılmasının önüne geçilmesi amacıyla ilimiz ve ilçelerinde İl Müdürlüğümüz personeli tarafından denetimlere devam edilmektedir.
Vatandaşlarımız, Haksız Fiyat Artışı ve stokçuluk şikayetlerini şikâyete konu üretici, tedarikçi veya perakende işletmeye ait tanıtıcı bilgiler ve iletişim bilgileri ile mal veya hizmete ilişkin bilgiler ile varsa belge, fotoğraf ve video görüntülerine yer vererek ALO 175 Tüketici Hattı veya HFA Sistemi Mobil uygulaması üzerinden iletebilirler.” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL