Güncel

Giresun’da eTwinning Kalite Etiketi Yağmuru

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen eTwinning projesine Giresun’dan 226 kişi hak kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde eTwinning Ulusal Destek Servisi koordinasyonunda yürütülen eTwinning projesi; öğrenci..

Giresun’da eTwinning Kalite Etiketi Yağmuru

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen eTwinning projesine Giresun’dan 226 kişi hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde eTwinning Ulusal Destek Servisi koordinasyonunda yürütülen eTwinning projesi; öğrenci ve öğretmenler başta olmak üzere, eğitimin tüm aktörlerinin, uluslararası tecrübe kazandıran AB projeleri içerisinde yer almalarını, yabancı dil yeterliliklerini geliştirmelerini, eğitim dünyasındaki yeni yaklaşımları paylaşmalarını ve daha iyi eğitim öğretim becerileri geliştirmelerini amaçlamaktadır.

Bu bağlamda Giresun’da yürütülen eTwinning projelerinin niteliğini tescil ettirmek amacıyla 2020-2021 eğitim-öğretim yılında eTwinning Kalite Etiketi Ödül sürecinde, Bakanlığık Ulusal Destek Servisine ilden başvurusu yapılan 258 başvurudan 226’sı kalite etiketi almaya hak kazandı.

eTwinning Proje İstatistikleri ise şöyledir:

–  Başvuruların %87,5’i kalite etiketi ile sonuçlandı.

–  Öğretmenlerin 226 Ulusal Kalite Etiketi, 98 Avrupa Kalite Etiketi ödülü aldı. Toplam 324 kalite etiketi ödülü kazanıldı.

–  Geçen seneye oranla Avrupa Kalite Etiketi sayısı 58’den 98’e, Ulusal Kalite Etiketi sayısı ise 105’ten 226’ya yükseldi.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu kalite etiketi ödülleri ile ilgili değerlendirmesinde; eTwinning faaliyetlerinde il olarak ülke genelinde üst sıralarda yer aldığımızı belirtti. Öğrencilerin birebir içinde yer aldığı bu tür faaliyetlerin öğrenme becerilerini geliştirdiğini ifade etti.

Bu başarıya ulaşmada, eTwinning çalışmalarının okullarımızda yaygınlaştırılması için düzenlenen bilgilendirme faaliyetlerine vurgu yaptı. Yürütülen bu çalışmaların dönüşü olarak sayı ve içerik olarak zengin projelerin ortaya çıktığını, layık görülen kalite etiketi ödüllerinin ise proje faaliyetlerine nitelik kazandırdığını dile getirdi. eTwinning Ulusal Kalite Ödülü ve Avrupa Kalite Ödülü alan projelerde emeği geçen yönetici ve öğretmenleri başarılarından dolayı tebrik ederek, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL