Güncel Yerel

Giresun’da Dolmuş ve Servis Ücretleri Yeniden Belirlendi!

Giresun Belediye Meclisi Mart ayı ikinci toplantısını Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu başkanlığında gerçekleştirdi.

Giresun’da Dolmuş ve Servis Ücretleri Yeniden Belirlendi!

Toplantıda gündem maddeleri okunup karara bağlanırken, bazı maddeler için ise komisyonların ek süre isteği kabul edildi.

Şehir içi dolmuş kooperatiflerinin zam talebini görüşen mecliste şehir içi sivil yolcu taşıma ücretleri 4,00 TL’den 6,00 TL’ye, öğrenci yolcu taşıma ücretleri ise 3,00 TL’den 4,00 TL’ye yükseltildi. Mecliste alınan karar gereğince Kayadibi-Camili dolmuş taşıma ücretleri de sivil 6,50 TL, öğrenci 4,00 TL olarak belirlendi.

Şehir içi belediye otobüslerinde ise yolcu taşıma ücretleri sivil 4,00 TL’ye, öğrenci ise 3,00 TL’ye çıkartıldı.

Taşıma ücretlerine yapılan yeni düzenlemeye muhalefet üyeleri red oyu verdi ve karar oy çokluğuyla alındı. Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise akaryakıta yapılan son zamlardan sonra dolmuş ücretlerinde artışa gitmelerinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak vatandaşlardan anlayış beklediklerini söyledi.

Diğer yandan, mecliste servis ücretleri de yeniden belirlendi. Şehir merkezine öğrenci taşıma ücretleri ilköğretim okulları için 315,00 TL, liseler için 325,00 TL, Bulancak Anadolu Lisesi ile Keşap Anadolu lisesi için 365,00 TL, İlköğretim kreş ve anaokuluna giden öğrenciler için yardımcı personellerin ise belirtilen ilköğretim tarifesine ek 50,00 TL olarak uygulanması ise oy birliğiyle kabul edildi.

Bir sonraki meclisin ise 1 Nisan 2022 Pazartesi günü toplanmasına karar verilerek oturum sonlandırıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL