Güncel Yerel

Giresun’da Cankurtaranlar Görev Başında

Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve plajlarda görev yapacak olan can kurtarma ekibi yaşanabilecek boğulma vakalarına müdahale amaçlı olarak yeni deniz sezonuna hazır.

Giresun’da Cankurtaranlar Görev Başında

1 Temmuz itibariyle göreve başlayan cankurtaranlar gün boyu vatandaşların denizde can güvenliklerini sağlayacak. Belediye tarafından yapılan cankurtaran kulelerinde boğulma vakalarına karşı görevlerini yapacak olan ekipler dürbünle gözetleme, kurtarma ve müdahale faaliyetlerini yürütecek. Ekipler vatandaşların denizde tehlikeli alanlarda yüzmemeleri ve mantar dubalarını geçmemeleri konusunda da sürekli olarak megafonlarla uyarılar yapacak.

Bu kapsamda, plajlar bölgesinde 3 ve Çerkez plajında 1 kulede toplam 6 adet profesyonel su altı arama kurtarma ekibi ile cankurtaran hizmeti verilmeye başlandı. Ekipler aynı zamanda merkez ve ilçelerde de deniz, göl, akarsu fark etmeksizin çıkabilecek herhangi bir olayda su altı ve su üstü arama kurtarma çalışmalarına da katılacaklar.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu yaptığı açıklamada, “Sezonun açılmasıyla birlikte cankurtaranlarımız görevlerine başlamış bulunmaktadır. Vatandaşlarımızdan ricamız; cankurtaran hizmetinin olduğu bölgelerde denize girmeleri, tenha bölgelerde, rüzgarlı ve dalgalı durumlarda kesinlikle denize girmemeleridir. Cankurtaranların uyarılarına uymalarını, özellikle yüzme bilmeyenlerin cankurtaran hizmeti dışında tenha yerlerde denize girmemelerini, küçük çocukları olanların çocuklarını yanlarından ayırmamalarını talep ediyoruz. Bu sezon boğulma vakalarının olmadığı bir sezon olmasını diliyorum.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL