Güncel Sağlık Yerel

Giresun’da Bir İlk Daha!

Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde bir ilk daha gerçekleşti.

Giresun’da Bir İlk Daha!

Hamileliğinin son döneminde, ileri evre Rahim Ağzı Kanseri tanısı almış olan 29 yaşındaki bir hastaya Total Pelvik Ekzantarasyon cerrahisi yapıldı.

Ameliyat, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Burhan Özdemir, Op. Dr. Mehmet Karadayı ve Genel Cerrahi uzmanı Op. Dr. Bekir Poyraz tarafından gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili hastane tarafından yapılan açıklamada; “Ülkemizde sınırlı sayıda sağlık merkezinde uygulanabilen Total Pelvik Ekzantarasyon cerrahisi, leğen kemiği içindeki organlarda çok ileri derecede, birden fazla organı tutmuş olan ve uzak metastaz yapmamış olan hastalarda nadiren yapılan karmaşık ameliyatlar bütünüdür. Leğen kemikleri içindeki bütün organlar alınmaktadır.

Hastamıza yapılan ameliyatlar kompleksi tam olarak şöyle:

Radikal sistektomi+total abdominal histerektomi+bilateral salpingoooferektomi+vajinektomi+low anterior rezeksiyon+extended pelvik lenf nodu diseksiyonu+retroperitoneal lenf nodu diseksiyonu+ileal loop+kolostomi açılması.

Hastamızın zorlu tedavi sürecinde kıdemli ameliyathane hemşireleri, Üroloji-Cerrahi servisinin ve Cerrahi yoğun bakım servisinin tecrübeli hemşireleri üstün bir hasta bakımı sağladılar.

Hayati riski çok yüksek olan genç hastamız sağlıklı bir şekilde küçük çocuklarına kavuştuğu için, Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi ailesi olarak çok sevinçliyiz.” ifadelerine yer verildi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL