Güncel

Giresun’da Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Karaciğeri 1 Kişiye Umut Oldu!

Giresun Prof. Dr. A İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen hastanın karaciğeri 1 kişiye umut oldu.

Giresun’da Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Karaciğeri 1 Kişiye Umut Oldu!

Konu ile ilgili hastane tarafından yapılan yazılı açıklamada; “66 yaşındaki Keleş Kirman isimli hasta 14.05.2023 tarihinde beyin kanaması nedeniyle hastanemizde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştır.
18.05.2023 tarihinde genel durumu kötüye giderek kalbi durduğu için solunum cihazına bağlanarak takip ve tedavisine devam edilmiştir. Genel durumu kötü olan hastanın, 24.05.2023 tarihinde genel durumu daha da kötüleşmiş ve yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef beyin ölümü gerçekleşerek hasta tıbben vefat etmiştir. Vefat eden hastanın yakınlarına vefat bilgisi verildiği esnada ayrıca organ bağışı konusunda da bilgi verilmiştir. Hasta yakınlarının organ bağışında bulunmak istemeleri üzerine hemen harekete geçilerek organ bağış süreci başlatılmıştır. Organ bağışı için Samsun bölge koordinasyon merkezi ile iletişim kurularak istenilen gerekli tüm tetkikler yapıştırılmıştır.
Vefat eden hastadan çıkarılan Karaciğer nakil bekleyen hastaya uygulanmak için Erzurum Atatürk Üniversitesi’ ne gönderilmiştir. Organ bağış ve nakil sürecinde üstün çaba ve gayret sarf eden, Anestezi Uzmanları Dr. Meltem Karamustafa, Dr. Cihan Akdemir, Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Alper Bayar, Organ Nakil Koordinatörü hemşire Çiğdem Köse, Genel Yoğun Bakım 1, 3. Basamak yoğun bakım hemşireleri Servet Palak, Öznur Doğan, Yunus Emre Bayat, Mehmet Eren Çinici ve tüm emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL