Ekonomi Yerel

Giresun Tombul Fındığına TKDK Desteği

Toplam yatırım tutarı 66 milyon TL olan fındık işleme projeleri için hali hazırda 17 milyon TL hibe desteği veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü, inşaatları devam eden projelerin yatırımlarını tamamlamasıyla birlikte 27 milyon TL hibe desteği sağlamış olacak.

Giresun Tombul Fındığına TKDK Desteği

TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun yapmış olduğu açıklamada butik tesisler, entegre tesisler dahil olmak üzere fındığın işlenmesi ile ilgili yatırımlarda 1 milyon 250 bin Avro’ya kadar %40-55 arasında hibe desteği sağlandığını duyurdu. İl Koordinatörü Kurşun; “Kırsalda ekonomik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi kırsal alanlarda büyüme, istihdam ve sürdürülebilir kalkınma için gereklidir. Kurum olarak kırsal alanda yaşayan ve tarım dışı başka geliri olmayan yatırımcılarımızı istisna uygulamasından faydalandırarak yatırımlarını kent merkezlerinde de destekliyoruz. Dünyaca ünlü Giresun kalite fındığımızı, üreticilerimiz doğrudan pazara sunmak yerine, butik tesisler kurup kendileri işleyerek pazara sunmak isterlerse, yatırım yeri konusunda nüfus şartı aranmaksızın, yapacakları tesis ile ilgili inşaat işi, makine ekipman alımı ve proje hazırlığı ile ilgili masraflarını KDV muafiyeti ile birlikte %40 ile 55 arasında desteklemeye hazırız” dedi.
Devam eden yatırımlarla İlde toplam fındık işleme kapasitesinin % 35’ine destek sağladıklarını belirten Kurşun; “Yatırımcılarımızı özellikle fındık işlemede katma değerli ürünler konusunda, en küçüğünden en büyüğüne butik, entegre inşaat ve donanım yatırımları için TKDK İl Koordinatörlüğümüze bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL