Güncel Yerel

Giresun Tiyatroya Doyacak

Bu yıl 45.si düzenlenecek olan Uluslararası Giresun Aksu Festivali kapsamındaki Giresun Belediyesi 26. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri 7 Mayıs’ta başlayacak.

Giresun Tiyatroya Doyacak

12 gün boyunca devam edecek olan 26. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri’nin açılışını Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu yapacak. GBŞT 7 Mayıs Cumartesi günü Ebegümeci, 8 Mayıs Pazar günü Çotanaklar Ayı Burhan oyununu sahneleyecek.

9 ve 10 Mayıs günlerinde İstanbul Şehir Tiyatrosu tarafından Can Yeleği adlı oyun, 11 ve 12 Mayıs günlerinde Van Devlet Tiyatrosu tarafından Erkek Gezegeni adlı oyun, 13 ve 14 Mayıs tarihlerinde İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından Limon adlı oyun, 15 ve 16 Mayıs tarihlerinde Konya Devlet Tiyatrosu tarafından Işıltılı Haşerat adlı oyun, 17 Mayıs’ta Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından Oz Büyücüsü adlı çocuk oyunu, 18 Mayıs’ta ise Ordu Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Kamyon adlı oyun sahnelenecek.

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, etkinlik boyunca 6 ilden 7 tiyatro topluluğunun toplam 8 oyun ile tiyatroseverlerin karşısına çıkacağını bildirdi.

Demirel, tiyatro ekiplerinin birbirinden farklı oyunları Giresunlular ile buluşturacağını dile getirerek: “Tiyatro günleri Aksu Festivalimizin önemli bir parçası ve festivalinin başlangıç noktası olarak karşımıza çıkıyor. Tiyatro Günleri’nin tarihine bakacak olursak ilki 1995 yılında farklı şehirlerin farklı oyunlarını Giresunlu tiyatroseverler ile buluşturulması amacıyla düzenlendi. Bu vesile ile projenin fikir sahibi Fevzi Bayazıtoğlu ve dönemin Belediye Başkanı Mehmet Larçın’ı rahmetle anıyoruz. 26. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri’nin şehrimize hayırlı olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimizi bu birbirinden güzel oyunlara davet ediyoruz” dedi.

Demirel, Aksu Festivali için ise son hazırlıkların yapıldığını ifade ederek, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan basın toplantısıyla birlikte festival genel programının açıklanacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL