Güncel Sağlık Yerel

Giresun PUADER Bölge Toplantısı Gerçekleşti

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü, Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği ve Giresun Üniversitesi işbirliğiyle 06.08.2022 Cumartesi günü Kulakkaya Yaylasında bulunan Zifin Otel’de Giresun PUADER Bölge Toplantısı gerçekleştirildi.

Giresun PUADER Bölge Toplantısı Gerçekleşti

Program açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, çocuk sağlığı ve hastalıklarına ilişkin tanı ve tedavilerde bilimsel gelişmelerin ülkemizin seçkin akademisyenlerince paylaşılacağı programın ilimizde yapılmasının önemine işaret ederek PUADER Başkanı Prof. Dr. Bumin Dündar’a, ekibine ve katılımcılara verimli bir program diledi.

Toplantıda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları konuları ile ilgili alanında uzman hekimler bildiri ve sunumları ile katıldı. 6 oturumda 18 sunum gerçekleştirilen toplantı konuların önemine binaen daha fazla hekime ulaşılabilmesi amacıyla yüz yüze ve Youtube üzerinden canlı yayın olarak gerçekleştirildi. Toplantıya ilimizden ve çevre illerimiz Trabzon, Ordu, Gümüşhane ve Bayburt illerinden birçok Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı katılım sağladı.

Müdür Bulut, sempozyumun kapanış konuşmasında; “Sempozyum boyunca değerli sunumlarıyla toplantımıza katkı sağlayan Yalova Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, Bursa Kızılay İl Başkanı ve EAH Klinik Şefi Prof. Dr. Murat Tutanç, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Emin Ünüvar, Prof. Dr. Ayşegül Ünüvar, Isparta Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD Başkanı Prof. Dr. Özgür Pirgon, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Nihal Olgaç Dündar, Doç. Dr. Ali Kanık, İzmir Tepecik EAH’den Prof. Dr. Cem Karadeniz, Doç. Dr. Seçil A. Çamlar, Doç. Dr. Eda Karadağ Öncel, Buca Seyfi Demirsoy EAH Başhekimi Doç. Dr. Yekta Öncel, Karadeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Fazıl Orhan, Prof. Dr. Murat Çakır, Doç. Dr. Ayşenur Bahadır, Tekirdağ Üniversitesi’nden Uzm. Dr. Törehan Aslan ve Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EAH Başhekimimiz Doç. Dr. Berkan Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Emine Tekin, Uzm. Dr. S. Elif Uzlu, Uzm. Dr. Bekir Yükcü ve Giresun EAH Anesteziyoloji ve Reanimasyon ABD’dan Dr. Öğr. Üyesi Azime Bulut’a teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca İlimiz ve bölgemiz açısından büyük önem arz eden bu sempozyumun organizasyonunda emeği geçen ve katkı sağlayan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Sunumların ardından oturum başkanı ve konuşmacı olarak katılan akademisyenlere plaket, toplantıya katılan tüm hekimlere de katılım belgesi takdim edildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL