Yerel

Giresun İl Özel İdaresi Sis Dağı Yolunu Genişletme Çalışmalarına Başladı

Giresun’un önemli turizm merkezlerinden olan Sis dağı turizm yolunun genişletme çalışmalarına başlandı.

Giresun İl Özel İdaresi Sis Dağı Yolunu Genişletme Çalışmalarına Başladı

Giresun İl Özel İdaresi tarafından başlatılan çalışmalar ile Sis Dağı yayla yolunda önemli bir eksiklik giderilmiş olacak.
Görele Çavuşlu beldesinden itibaren 45-52. Kilometreler arasında alt yapı ve onarım çalışmaları başlanan Sis dağı yayla yolunda özellikle standartlara uymayan kısımlara önem veriliyor. Alt yapısı ve genişletme çalışmaları tamamlanan kısımlarda stabilize çalışmaları yapılacak.
Sis dağı yolunda yapılan bu çalışmaların Eylül ayı sonunda tamamlanmasının planlandığı, devamında ise 3,5 km’lik kısmında beton kap-lama çalışması yapılacak, Sis dağı yolunda yapılan bu hizmetlerin toplam maliyetinin yaklaşık 10 milyon lirayı bulacağı tahmin ediliyor. Yapılan bu çalışmaların 2023 yılında da devam edeceği edinilen bilgiler arasında.
Uzun yıllardır bir türlü yapılamayan ve halkın sürekli şikayetlerine neden olan Sis dağı yolunda yapılan alt yapı ve genişletme çalışmalarının başlamasını sevinçle karşılayan yöre halkı ve turizmciler başta özellikle Giresun Valisi Enver Ünlü ’ye, Giresun Milletvekillerine, Özel İdare yetkililerine ve il genel meclis üyelerine teşekkür ettiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL