Yerel

Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden Heyelan Açıklaması

Piraziz Çayır Köyü’nde meydana gelen heyelanla ilgili Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ulusal ve yerel medyada çıkan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden Heyelan Açıklaması

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “ Giresun İli Piraziz İlçesi Çayır Köyü’nde meydana gelen heyelanla ilgili 28-29 Mart 2022 tarihlerinde ulusal ve yerel medyada çıkan haberlere ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, olayla ilgili olarak bir bilgilendirme yapılmasına gerek görülmüştür.

Haberlerde yer alan heyelan olayının yaşandığı Giresun ili Piraziz İlçesi Çayır Köyü’nde 2018 yılında meydana gelen heyelan nedeniyle, olayın hemen sonrasında Çayır Köyü Muhtarının başvurusuna istinaden Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik personeli tarafından heyelanlı sahada 12.04.2018 tarihinde etüt çalışması yapılmıştır.

Yapılan çalışmalar sonucunda 26.04.2018 tarihinde hazırlanan jeolojik etüt raporu göre heyelanlı sahanın zemininin altere olmuş dayanıksız yapıda olduğu, arazi eğiminin yüksek ve heyelanın geniş bir bölgeyi etkilediği tespit edilmiştir. Meydana gelen heyelandan 18 konut ve 2 metruk yapı olmak üzere toplam 20 yapının etkilenmesi nedeniyle bölge için 09.05.2018 tarihinde “Genel Hayata Etkililik” onayı alınmıştır. Söz konusu rapor ekindeki haritada sınırları belirtilen alan için alınan “Afete Maruz Bölge” kararına istinaden bölge iskâna kapatılarak boşaltılmıştır. “Afete Maruz Bölge” içerisinde ikamet eden 11 aile hak sahibi kabul edilmiştir. Hak sahibi olan ailelerden biri Bulancak ilçesi Pazarsuyu mahallesinde yapılan afet konutlarına yerleştirilmiştir.

Afete maruz bu bölge ile ilgili 28-29 Mart 2022 tarihlerinde medyada yer alan haberlere konu yapılar 2018 yılında meydana gelen ve tespiti yapılarak afet kapsamına alınmış yapılardır. Daha önceki afet kararı nedeniyle burada bulunan binalar boşaltılmış olduğundan söz konusu binalarda ikamet eden kimse bulunmamaktadır. Heyelanlı saha içerisinde ki metruk olan konutlardan biri yıkılmış, 3 konut ise ağır hasarlı durumdadır.

Heyelanlı bölgeye giriş çıkışların tehlikeli ve yasak olduğuna dair gerekli uyarılar yapılarak,  kolluk kuvvetleri tarafından da gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır.

Heyelanlı bölge ile ilgili olarak, 7269 Sayılı “Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun” kapsamında diğer iş ve işlemler devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL