Güncel

GİRESUN GAZETECİLER DERNEĞİ’ NDEN DUYURU

Giresun Gazeteciler Derneği yönetimi tarafından, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğu ile ilgili sosyal medya üzerinden, “küçük düşürücü ve hakaret” içerikli paylaşımlarda bulunan Sezgin Karakaya’dan 7 gün içerisinde savunma istenmesine ve bu süreç içerisinde üyeliğinin askıya alınmasına karar verildi.

GİRESUN GAZETECİLER DERNEĞİ’ NDEN DUYURU

Dernekten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Giresun’un en güçlü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Giresun Gazeteciler Derneği yaklaşık 42 yıldır üyelerinin haklarını savunmakta ve bundan sonra da savunmaya devam edecektir.

“Haber alma ve kamuoyunu bilgilendirme hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesinin yolunu açmak” derneğimizin temel görevidir. “Basın, yayın, görsel, işitsel ve elektronik yayıncılık mesleğinde çalışanların ve onların bağlı bulundukları kurumların hak ve menfaatlerini koruyarak geliştirmek derneğimizin amaçları arasındadır.

Basın, yayın, görsel, işitsel ve elektronik yayıncılık mesleğinde çalışanların kültürel gelişmesine, ekonomik ve sosyal refah düzeyinin yükselmesine katkıda bulunmak. Kişilerin şeref ve haysiyetini ihlal edici veya kişilerle ilgili gerçeğe aykırı yayın yapılmasına engel olmak, cevap ve düzeltme hakkına saygı gösterilmesini sağlamayı bir yükümlülük olarak kabul ediyoruz.

Gazetecilik mesleğinin özel amaçlara ve çıkarlara alet edilmesini engellemek, meslek ilkelerine uyulmasını gözetmek ve mesleğin onurunu korumak derneğimizin ana ilkeleri arasında yer almaktadır.
Giresun Gazeteciler Derneği, uluslararası ve ulusal alanda kabul görmüş basın meslek ilkelerini savunmaktadır. Giresun Gazeteciler Derneği, ulusal çıkarları, basın mesleğine ilişkin hak ve menfaatleri, mesleğin şeref, haysiyet ve nezahetini korumayı kendisine hedef kılmıştır.

Yasalar ve uluslararası anlaşmalarla gazetecilere tanınan hak ve özgürlükleri her türlü saldırıya karşı korunmasını sağlamaktır. Düşünce, vicdan ve ifade özgürlüklerinin sınırlandırılmasına karşı mücadele etmektir.
Mesleğin özel amaçlara ve çıkarlara alet edilmesini engellemek, meslek ilkelerine uyulmasını gözetmek ve mesleğin onurunu korumaktır. Basın hürriyetinin savunulması için, kamu ve özel kuruluşlarla, gerektiğinde uluslararası kuruluşlar nezdinde çalışmalar yapmak yaptırmaktır.

Giresun Gazeteciler Derneği’ nin, gazeteciliği tehdit, şantaj, hakaret ve çıkar amaçlı kullananların yanında yer alması ve onları savunması tüzük gereği (Dernek Tüzüğü Madde:9) beklenemez.

Bu bağlamda yönetim kurulumuz, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğu ile ilgili sosyal medya üzerinden, “küçük düşürücü ve hakaret” içerikli paylaşımlarda bulunan üyemiz Sezgin Karakaya’ dan 7 gün içerisinde savunma istenmesine ve bu süreç içerisinde üyeliğinin askıya alınması yönünde karar vermiştir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL