Güncel Yerel

Giresun Belediyesi’nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai

Giresun’da etkili olan kar yağışının ardından belediye ekiplerinin yoğun kar mesaisi başladı. 24 saat esasına göre çalışan ekipler, cadde ve sokakları kardan temizliyor.

Giresun Belediyesi’nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai

Belediye karla mücadele ekipleri, etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle teyakkuza geçti.

Ekipler, şehir içi trafiğin aksamaması için tüm mahallelerde ve ana yollarda kar küreme, tuzlama ve solüsyon çalışması ile yaya kaldırımlarında temizlik çalışmalarını sürdürüyor. İtfaiye ise yollarda sulama çalışması yapıyor.

Ekiplerin çalışması sonucu yaya ve araç trafiğinde herhangi bir aksaklık yaşanmazken ana arterler ve hastane yollarının açık tutulmasına da özellikle dikkat ediliyor.

Kar temizleme çalışmaları hakkında yetkililerden sürekli bilgiler alan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu: “Meteorolojinin uyarılarının ardından bizler karla mücadeleye hazırdık. Ana arterlerde yapılan kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının yanı sıra ara şehir genelinde de küreme ile tuzlama ve solüsyon çalışmaları yapılıyor. Ayrıca kaldırımlarda da yürütülen karla mücadele çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Şehir genelinde ulaşım ve yaya trafiğinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için tüm ekiplerimiz gece ve gündüz karla mücadele çalışmalarını sürdürecektir” dedi.

Başkan Şenlikoğlu, zorunlu olmadıkça sürücülerin trafiğe çıkmamasını da istedi.

Belediye; 3 greyder, 3 kar küreme ve 3 tuzlama aracı, 2 yükleyici, 14 adet JBC, 11 adet kamyon, 200 ton kar tuzu- solüsyon ve 200 personel ile karla mücadele çalışması yürütüyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL