Yerel

Giresun Belediyesi’nden 35 Milyon Tl’lik Kentsel Dönüşüm Atağı

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun Giresun halkına söz verdiği projeleri bir bir hayata geçiyor, Kale ve Zeytinlik semtinin tarihi ve kültürel mirası kentsel dönüşüm çalışması ile ortaya çıkıyor.

Giresun Belediyesi’nden 35 Milyon Tl’lik Kentsel Dönüşüm Atağı

Başkan Şenlikoğlu’nun geçtiğimiz aylarda şehrimize gelen ve bir dizi incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan talep ettiği projeler hakkında sevindirici gelişmeler yaşanıyor.
Buna göre, Zeytinlik Mevkii Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi ve Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için toplamda 35 Milyon TL kaynak ayrıldı.
Bu kapsamda, Kale ve Zeytinlik semtinde tarihi binaların yenilenecek, tarihi doku korunacak, mimariye uygun yapı inşa edilecek, turizm kalkınması sağlanacak, riskli yapılar yıkılacak ve alt-üst yapı yenilemeleri yapılacak.
Başkan Şenlikoğlu’nun talebiyle tarihi Necatibey İlkokulu’nun Restorasyonu için de Bakan Kurum gerekli talimatları verdi ve İl Özel İdaresi’ne ait olan tarihi bina, önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na devredilecek sonra da restore edilerek turizme kazandırılacak. Söz konusu devir için de 7,5 milyon TL kaynak ayrıldı.
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Zeytinlik semtini özüne dönüştüreceklerini belirterek, Kale Kentsel Dönüşüm projesinin de şehir için çok önemli olduğunu vurguladı.
Tüm projeleri yakinen takip ettiklerini belirten Şenlikoğlu, “Şehrimizi geliştirmeye, tarihini korumaya ve güzelleştirmeye devam ediyoruz. Kale ve Zeytinlik Semtinizin tarihi ve kültürel mirasını ortaya çıkaracağımız kentsel dönüşüm projemize desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Murat Kurum’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

(Haber Merkezi)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL