Güncel

Giresun Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Çalışmalarına Devam Ediyor

İki yıl önce hizmete açılan Giresun Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından tüm kadınlara ücretsiz sosyal, psikolojik ve hukuksal konularda destek veriliyor.

Giresun Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Çalışmalarına Devam Ediyor

Sosyal, psikolojik, ekonomik ve hukuki desteğe ihtiyaç duyan her kadın Kadın Danışma Merkezi’ne başvuruda bulunarak hizmet alabiliyor. Merkezde; sosyal hizmet danışmanlığı, psikolojik danışmanlık, hukuki danışmanlık, sığınma evine yönlendirme, kadınların yararlanabilecekleri sosyal, kültürel, sportif etkinlikler ve eğitimler hakkında bilgilendirme, şiddetle mücadele konusunda kurumlarla iş birliği yürütülmesi gibi hizmetler veriliyor.

Giresun Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde 1 koordinatör, 1 büro personeli ve 1 psikolog olmak üzere 3 personel görev yaparken, belirli aralıklarla bilgilendirme stantları kurulup vatandaşlara broşür dağıtımı yapılarak bilgilendiriliyor. Belediye personellerine de kadına yönelik şiddet ile mücadele, KADES uygulaması vb. konularda bilgilendirme eğitimi veriliyor.

Merkeze; 2020-2021 yılları içerisinde 16 kişi psikolog desteği olmak üzere 66 kişi, 2021-2022 yılı içerisinde ise 30 kişi psikolog desteği olmak üzere 133 kişi başvurdu. Toplamda 225 psikolog görüşmesi gerçekleşirken, yaklaşık 200 kişi destek aldı.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, şehirde yaşayan tüm kadınların merkezden ücretsiz yararlanabileceğinin altını çizerek, kadınların hayattaki sorumluluklarının çok önemli olduğu düşüncesiyle onlara her türlü destek sağladıklarını ifade etti.

Başkan Şenlikoğlu, tüm kadınlara destek olmak, öncelikle aile içi olmak üzere şiddete gören kadınların yanında olmak amacıyla merkezin hedefine uygun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayarak: “Kadınlara hukuki, ekonomik, sağlık, sosyal olarak destek sağlamak amacındayız.” dedi.

Diğer yandan, Kadın Danışma Merkezi tarafından, şehrimizde hizmet veren Kale Sosyal Tesisleri, Yetimoğulları, Serender ve Culina gibi restaurant işletmelerine ‘Kadınlara Şiddete Dur Diyelim’ yazılı yemek servisleri dağıtıldı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 25 Kasım Cuma günü Atapark’ta gerçekleşecek etkinliklerde de kadına karşı şiddet konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL