Güncel Yerel

Giresun Belediyesi Hayvan Barınağı Öncü Çalışmalara İmza Atıyor

Öncü çalışmalara imza atan Giresun Belediyesi Hayvan Barınağı, bir yandan yardıma muhtaç canların bakım ve tedavilerini gerçekleştiriyor, bir yandan da onları yeni ailelerine kavuşturuyor.

Giresun Belediyesi Hayvan Barınağı Öncü Çalışmalara İmza Atıyor

Her ihbarı değerlendiren ekipler, yaralı ve yardıma muhtaç hayvanları barınağa getirerek bakımlarını ve tedavilerini gerçekleştiriyor. Veteriner hekimler hayvanların aşılanması, kısırlaştırılması gibi işlemleri de yürütüyor. Barınak aynı zamanda hem öğrenciler hem de vatandaşlar tarafından ilgiyle ziyaret ediliyor.

4,5 dönüm arazi üzerine kurulu barınak 150-200 hayvanı barındırma kapasitesine sahip olurken, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun hassasiyetinden dolayı son 2 yılda barınağa ciddi yatırımlar sağlanıp, barınak modernize edildi.

Barınakta röntgen, kan sayım, biyokimya cihazları, hasta odaları, odalarda hava sterilizasyon cihazları gibi ciddi imkanlar yer almakta olup, barınakta aylık yaklaşık 15-20 kedi, 30-35 de köpek sahipleniliyor.

Şenlikoğlu’dan Anlamlı Çağrı

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, barınağın olanaklarının çok iyi durumda olduğunu ve barınakta koruma altında bulunan hayvanların bakım ve tedavilerinin düzenli olarak yapıldığını söyleyerek, “Barınağımız son derece modern ve donanımlı. Sokak hayvanlarını rehabilite edip her türlü bakımını yapıyoruz. Onları koruma altına alıyoruz.” dedi.

Barınağın ziyaretçilere açık olduğunu da belirten Başkan Şenlikoğlu, “Ziyaretçilerimiz günün her saatinde barınağa gelebilirler. Hayvanların beslenmesine yardım edebilirler. Dilerlerse hayvan sahiplenebilirler.” çağrısında bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL