Güncel

Giresun Belediye Meclisi’nde 2023 Mali Yılı Bütçesi Görüşüldü

Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Vahdet Yenal söz alarak bütçeyi eleştirdi.

Giresun Belediye Meclisi’nde 2023 Mali Yılı Bütçesi Görüşüldü

Yenal konuşmasında “2023 mali yılı bütçesini incelediğimizde 2022 yılı için 300 milyon TL olarak belirlenip Mayıs ayında 500 milyon TL’ye çıkartılan bütçenin 2023 yılı için %50 oranında artırılarak 750 milyon TL’ye çıkarıldığını görüyoruz.

Ancak 2023 mali yılı bütçe raporlarının incelenmesinde bu dönem için hazırlanan bütçenin de geçen yıl olduğu gibi ülkemizin ve şehrimizin gerçeklerinden uzak ekonomik veriler göz ardı edilerek hazırlanmış olduğunu görmekteyiz.

Geçtiğimiz yıl meclis grubumuzun bütçenin gerçekçi olmadığı yönündeki eleştirilerine Belediye Başkanı basına verdiği demeçte “bütçenin gerçekçi olmadığını ileri sürüyorlar, aslında onlar gerçekçi açıklama yapmıyorlar” dedikten 5 ay gibi kısa bir süre sonra ek bütçe yapmak zorunda olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Faiz giderlerinin her yıl katlanarak arttığı, en küçük yatırımlar için hatta geçen mayıs ayında 6 personelin kıdem tazminatı için bile kredi talep edildiği bir bütçenin gerçekçi, ihtiyaca cevap veren ve hizmet odaklı bir bütçe olduğunu iddia etmek mümkün değildir.

Genel bütçe %50 oranında artırılırken Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinin %80, Kültür İşleri Müdürlüğü bütçesinin ise %93,50 gibi bir oranda artırıldığı, ama ne yazık ki şehrimiz için hizmet üretecek icracı müdürlüklerin bütçelerinin bu artış oranlarının çok altında kaldığını gözlemlemek hizmet bekleyen bu şehrin insanlarına bir hayal kırıklığı yaratacağı da gerçektir. İşte bu sebeplerden dolayı 2023 mali yılı bütçesinin yeterli olamayacağını düşünüyoruz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL