Bulancak Güncel

Giresun 2. OSB’de Hedef 5 Binin Üzerinde İstihdam Sağlamak

Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde firmaların faaliyete geçtiği 2018 yılından bu yana yaklaşık 2 bin 500 kişi istihdam edildi.

Giresun 2. OSB’de Hedef 5 Binin Üzerinde İstihdam Sağlamak

Giresun 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz ve Bulancak Ticaret Odası Başkanı Ali Fatoğlu, Pazarsuyu köyündeki Organize Sanayi Bölgesi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi ve firmaların faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

48 hektarlık alan üzerine kurulan ve yaklaşık 40 milyon dolarlık devlet destekli yatırımla 2018 yılından bu yana faaliyette olan Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde devam eden çalışmalar tamamlandığında 46 tesisle birlikte yaklaşık 5 bin kişinin daha istihdamı sağlanacak.

19 tesisin faaliyette olduğunu, 25 tesisin ise 2023-2024 sonunda inşaatının tamamlanacağını belirten Müdür Yılmaz;  “Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi yüzde 100 faaliyete geçtiğinde 46 tesiste 5 binin üzerinde istihdam gerçekleştirmiş olacağız. Şu anki istihdam sayısı yaklaşık 2 bin 500” dedi.
OSB’den 60 civarında ülkeye ihracat yapıldığını söyleyen Yılmaz, şu anda savunma sanayi, tekstil, fındık entegre tesisi, makine parçası, mobilya, savunma sanayisinin alt grubu, silah parçaları ve enerji sektöründe firmaların faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatoğlu da Giresun 2. OSB’de istihdam edilenlerin sayısını oldukça önemsediklerini, firmaların çalışan sayılarını artırmalarını istediklerini kaydetti.

Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin kurulması için yine Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yaklaşık 10 bin metrekarelik alan Giresun Üniversitesi’ne tahsis edilmiştir.

Yapımı planlanan işler; OSB Yönetim Binası, Mesleki Eğitim Merkezi, Anaokulu ve Kreş Yapımı.

Mete Bahadır Yılmaz, Giresun 2. OSB’nin kurulmasında ve gelişmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun Valisi Enver Ünlü, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ile Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu’na teşekkür etti.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL