eğitim Güncel Yerel

Giresun 12. eTwinning Ulusal Konferansında!

1-3 Mart 2022 tarihlerinde YEĞİTEK Genel Müdürlüğü eTwinning Ulusal Destek Servisi tarafından Antalya’da düzenlenen 12. eTwinning Konferansında Giresun rüzgarı esti.

Giresun 12. eTwinning Ulusal Konferansında!

2021 yılında Türkiye çapında yapılan yaklaşık 38800 adet kalite etiketi başvurusu içinden puan sıralamasına göre ilk 200 sıralamasına Giresun’dan 7 öğretmen girerek bu ulusal konferansa katılmaya hak kazanmıştır.

Konferansa katılan öğretmenler ;

Dilek Korkmaz – Güce Zübeyde Hanım İlkokulu
Elif Aksu – Çıtlakkale Anaokulu
Esra Durmuş – Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Kenan Uçak – Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi
Tuğba Sağlam – Keşap Fen Lisesi
Zeliha Demiral – Fındıkyurdu Anaokulu
Zernişan Korkmaz – Espiye Hasan Ali Yücel İlkokulu

Konferansın ilk gününde açış konuşmalarını Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Hakan BÜCÜK ve eTwinning Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer yaptı. Daha sonra proje stantları ziyaret edildi. Giresun’dan katılan öğretmenler 4 proje standı açarak projelerini yaygınlaştırdılar. Stantlar Mustafa Hakan Bücük ve Mehmet Fatih Döğer tarafından ziyaret edilip projeler hakkında bilgi edinildi.

Konferansın 2. Gününde “Eğitimde Çağın Ritmini Yakalamak” ve “Dijital Kültür ve Eğitim” başlıklı sunumlar; öğretmenlerin mesleki gelişimlerini destekleyecek “Resim, Sanat Hayal Gücü, Yaratıcılık” “Depreme dayanıklı bina tasarımı STEM atölyesi”, “Kodlama atölyesi” gibi farklı konularda atölyeler düzenlenmiş olup “Erasmus’ta Neler Değişti?”, “2022 eTwinning Teması ve Yenilikler”, eTwinning Projelerinde Eylem Araştırmaları” gibi interaktif web araçlarının kullanılması konularında seminerler verilmiştir. Bu seminerlerde İlimiz Keşap Fen Lisesi İngilizce öğretmeni ve il koordinatörü Tuğba Sağlam “Sosyal Medyada eTwinning” adlı panelde eğitmen olarak görev aldı.

Konferans 3. Günündeki etkinlikleri ve kapanış konuşmaları ile sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL