Sağlık Yerel

Genel Cerrahi Doktorlarından Başarılı Operasyon

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Genel Cerrahi Kliniği doktorları tarafından 52 yaşındaki kadın hastanın karnından yaklaşık 15*13*12 cm boyutunda tümöral kitle çıkartıldı.

Genel Cerrahi Doktorlarından Başarılı Operasyon

Yaklaşık 2 yıl önce over (yumurtalık) ca + karsinomatoz peritonei tanısı ile dış merkezde kemoterapi tedavisi başlanan hasta, AMİO (ince bağırsak tıkanıklığı) tanısı ile kliniğe yatırılarak gerekli tedavisi başlandı.
Yapılan tetkik ve konsültasyonlar sonucunda ameliyat kararı verildi, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Aydın ve Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Vural tarafından ameliyata alındı. Bağırsak tıkanıklığı için gerekli ameliyata ilave olarak, batın içinde yer kaplayan, over kaynaklı yaklaşık 15*13*12 cm boyutundaki tümoral kitle total olarak çıkartıldı. Ameliyat hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi İsmail Aydın, bağırsak tıkanıklığının birden çok sebebi olabileceğini, bunlardan birinin de jinekolojik kanserler ve buna bağlı tıkanıklıklar olduğunu, bu ve benzeri onkolojik ameliyatlarının kliniklerinde başarı ile yapıldığını ifade etti. Bu vesile ile kanser taramalarının önemine dikkat çekip, ihmal edilmemesinin gerektiğini söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL