Genel Güncel

“Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı destekleriyle ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) 18-29 yaş arasındaki genç kadınların güçlenmelerini, toplumsal ve ekonomik hayata aktif katılımlarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi” tanıtıldı.

“Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi”

Programda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Bakanlık olarak gerek hizmet ve projelerde gerek paydaş olarak yer aldıkları çalışmalarda her alanda kadınların statüsünün yükseltilmesi ve toplumsal konumlarının güçlendirilmesi için çalıştıklarını belirterek, “Bu amaç doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve üniversitelerimizle işbirlikleri yaparak projelerimizi yürütüyoruz.” dedi.

Geleceğe yönelik hedeflere ulaşmada, stratejileri güçlendirecek her projeye, her çabaya büyük önem verdiklerini vurgulayan Bakan Yanık, şunları kaydetti:

“Her zaman bu vizyonla hareket eden kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ve özel sektör temsilcilerimizle iş birliğine hazır olduğumuzu ifade etmiştim. Bugün burada başladığını duyurduğumuz ‘Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi’nin bu anlamda örnek teşkil edecek projelerden birisi olacağına inanıyorum. Mevcut durum ve ihtiyaç analizi çalışmaları yapmak, eğitim programları hazırlamak, politika önerileri geliştirmek, dijital ortamda genç NEET kadınlara eğitim, staj ve iş fırsatlarına ulaşmalarını sağlamak gibi faaliyetleri içerecek projemizi hep birlikte çok kapsamlı ve bütüncül bir bakış açısıyla oluşturduğumuzu düşünüyorum. 3 yıl sürecek olan ve çok paydaşlı olarak yürüteceğimiz projemizin ülkemiz genç kadınları için hayırlarla sonuçlanmasını, onların kuracakları büyük hayaller öncesinde güçlü bir adım olmasını diliyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL