Güncel Yerel

GBŞT Perdelerini “Kuyruklu Yıldız Altında” İle Açacak

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni sanat sezonunda perdelerini Hüseyin Rahmi Günpınar’ın “Kuyruklu Yıldız Altında” adlı oyunuyla açacak.

GBŞT Perdelerini “Kuyruklu Yıldız Altında” İle Açacak

Yönetmenliğini Hasan Hüseyin Karabağ’ın yaptığı oyunun çalışmaları Vahit Sütlaş Sahnesi’nde sürüyor. Oyun konusu hakkında bilgiler veren Yönetmen Karabağ: “1910 yılında Birinci Dünya Savaşı’nın hemen öncesinde, dünya dertlerle uğraşırken İstanbul da bunlardan nasibini alır. Halley kuyruklu yıldızı yörüngesi gereği dünyaya yakın geçer. Halk arasında felaket söylentileri yayılırken bir konakta hayatın akışı içinde insanlar hırs, tutku ve günlük dertleriyle boğuşmaktadır. Yaşlı ve zengin Makbule Hanım, servet avcısı Vassaf Bey’e gönlünü kaptırır. Aile bireyleri bu dertten nasıl kurtulacaklarını düşünürken mahalleliye konu çıkmıştır. Mahalle tipleri, sınıf ve kültür farklılıkları eski İstanbul yaşantısı içinde arzı endam ederler” dedi.

Müzikli ve ritmik oyunun seyircilere keyifli anlar yaşatacağını da dile getiren Karabağ, tüm Giresunlu tiyatroseverleri oyunlarına beklediklerini kaydetti.

Oyunun oyuncu ve teknik kadrosu ise şu şekilde: Nevin Dizdar, Atakan Atlar, Ayşegül Yenal, Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu, Duygu Aydın, Harun Murat Aydın, Ahmet Öndaş, Gülben Nilay Akkaya, Ayşe Gül Çavuşoğlu, Eray Aktaş, Emre Aydın, Fikret Öğüt, İpek Türk, Sadık Takır, Ali İlker Pir. Ses – Efekt Ergin Kaçmaz, Işık – Tasarım Ziya Kostakoğlu, Dekor tasarım Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu.

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL