Köşe Yazısı

FİSKOBİRLİK BAŞKANI VE MİLLETVEKİLİ…

İYİ Haftalar… AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfü Bayraktar aynı zamanda FİSKOBİRLİK Başkanı nasıl bir düşüncedir ki fındığa bu kadar kötülük yapabilir esas mesele de FİSKOBİRLİK’i Giresun’dan Batıya taşımak Milletvekili de..

FİSKOBİRLİK BAŞKANI  VE MİLLETVEKİLİ…

İYİ Haftalar…

AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfü Bayraktar aynı zamanda FİSKOBİRLİK Başkanı nasıl bir düşüncedir ki fındığa bu kadar kötülük yapabilir esas mesele de FİSKOBİRLİK’i Giresun’dan Batıya taşımak Milletvekili de olunca bunu daha da kolay becerecek. Üretici birleşip mücadele etmezse olacağı budur.

Türkiye’nin önemli ihracat ürünleri arasında yer alan ve Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynakları arasında yer alan fındık hasadına başladı. Bu sürecin tüm fındık üreticileri için hayırlı olmasını diliyorum. Ancak ülke olarak normal zamanlardan geçmiyoruz, fındık hasadı bu koşullar altında başlıyor. Enflasyon almış başını gidiyor, her şeye zam üstüne zam geliyor. İşçi ücretleri, akaryakıt zamları, bahçe temizliği, dal budaması, gübre ve ilaçta yaşanan fiyat artışları bir çiftçinin girdi maliyetlerini yükseltmiş ve karşılayamaz hale getirmiştir. Fındık fiyatı ise her sene bu maliyetler göz önünde bulundurulmadan belirleniyor. Tarım ve gıda şirketlerinin lehine olan maliyeti bile karşılamayan 84 TL fiyat açıklandı. Bizler iyi biliyoruz ki, piyasada açıklanan fiyatla fındık alınmayacak. Piyasada tekellerin, tüccarların vereceği fiyat 70 TL dolayında olacak. Her yıl yaşadıklarımız, nasıl bir politika uygulanacağını biz fındık üreticilerine öğretti. Kendi cebimizden harcıyoruz. Bu fiyat sadakadır. Sadakayı kabul etmiyoruz. Fiyatta iyileştirilmeye gidilmelidir.

Emeklileri Bitirdiniz.! Emekli kızgın, emekli geçim derdinden yorgun.

Covid-19’un bitmek bilmeyen Eris varyantı için uzmanlar Eylül ayına dikkat çekti. Dünya çapında milyonlarca insanın ölümüne sebep olan corona virüsü salgınının yeni bir varyantı korku salmaya başladı. DSÖ, Eris varyantının endişe yarattığını söylerken şu ana kadar 51 farklı ülkede bu virüsün görüldüğü belirtildi. Bu hastalık inşallah yeni bir salgını tetiklemez.

Giresunspor, ligin ilk maçında puan alamadı. Uzatma dakikalarında yediğimiz gol ile sahadan 1-0 mağlup ayrıldık. Şimdi önümüzde ki maçlara bakacağız. Takımımız Çorum maçı hazırlıklarına başladı. Cuma günü deplasmanda mücadele edeceğiz. İnşallah Çorum deplasmanından puan ile dönebiliriz.

Bulancakspor, 4 isimle daha anlaşmaya vardı. Kırmızı-beyazlı ekip, Abdulkerim Varol, Soner Yirmibeş, Fatih Özen ve Orhan Safa Barip’i renklerine bağladı. Bu sezon iddialı bir kadro oluşturup tekrardan profesyonel lige çıkmayı hedefleyen kulübümüze başarılar dilerim.

SAYGILARIMLA
Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim
SAVAŞ’ımın yokluğunun 4507’nci Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL