Köşe Yazısı

FINDIK OYUNLARI.!

İYİ Haftalar…   Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK), 50 Kooperatifi aracılığıyla üreticilerden fındık alım işlemlerine başladı. FİSKOBİRLİK, ürünlerin peşin veya emanet usulüyle alımlarının yapıldığını ve fındığını peşin alım usulüne..

FINDIK OYUNLARI.!

İYİ Haftalar…

 

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK), 50 Kooperatifi aracılığıyla üreticilerden fındık alım işlemlerine başladı. FİSKOBİRLİK, ürünlerin peşin veya emanet usulüyle alımlarının yapıldığını ve fındığını peşin alım usulüne göre kooperatiflere teslim eden üreticilerin ürün bedellerinin bir sonraki gün ödenmekte olduğunu belirtti. Ayrıca fındığını emanet usulüne göre kooperatiflere teslim eden üreticilerin ürün bedellerini, emanet fındığının peşine çevrilmesini talep etmesi halinde iki gün sonra üreticilere ödeneceği belirtildi. Ancak serbest piyasada şuan 80 TL’ye fındık satılırken FİSKOBİRLİK’in 76 TL’den fındık alması biraz düşündürücü.! Fındık fiyatı düşürülmeye mi çalışılıyor?

 

TMO’da ise FINDIK alımları 28 Ağustos 2023 Pazartesi günü itibari ile başlıyor. Burada durum biraz daha farklı… 30 iş günü olarak belirlenen ürün bedelleri ödeme süresi oldukça can sıkıcı. Yetkililer bu süreyi indirmelidir. Üretici mağdur edilmemelidir. YAZIK, GÜNAH!!!

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 17,5’ten yüzde 25’e yükseltti. Açıklanan faiz kararının ardından Dolar/TL yüzde 7’ye yakın değer kaybetti. Sert düşüş piyasayı nasıl etkileyecek merak konusu…

 

Giresunspor, geçen hafta deplasmanda 2 gol atarak 3 puanı hanesine yazdırdı. Bu hafta evimizde Bandırmaspor’u ağırlayacağız. İnşallah evimizde de galip gelip 3 puan alacağız. Alt yapımızdan çıkıp A takımımızda mücadele eden gençlerimizi tebrik ediyorum.

 

Bulancakspor, sezon öncesi çalışmalarına devam ediyor. Güçlü bir kadro kuran ekibimiz 10 Eylül’de Erzurum’da kampa girecek. Kırmızı-beyazlı ekibimiz kadrosuna bir kaç oyuncu daha dahil edip sezona hazır hale gelecek. İnşallah tekrardan profesyonel liglerde mücadele edeceğiz. Giresunspor’umuza ve Bulancakspor’umuza Başarılar Dilerim.

 

SAYGILARIMLA

Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim..

SAVAŞ’ımın Yokluğunun 4517’nci günü…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL