Genel Güncel Siyaset

Fikri Bilge: Servisçilerimizin Mağduriyetleri Giderilmeli!”

Ardı arkası kesilmeyen zamların vatandaşlarımızın cebini yakmaya devam ettiğini belirten CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge: “Her yeni güne acaba bugün ne olacak diye uyanıyoruz. Vatandaş tedirgin, bugün neye yada nelere zam gelecek diye kara kara düşünüyor.” dedi.

Fikri Bilge: Servisçilerimizin Mağduriyetleri Giderilmeli!”

Başkan Bilge: “Akaryakıt, harçlar, vergiler ve cezalarla birçok başlıkta yeni zamlar geldi. Motorin’e gelen zamların arkası kesilmiyor. Gelen zamlar sonrası artan fiyatlar sonrasında da vatandaşlarımız zorluk çekmektedir. Artan maliyetler bir çok hizmetinde fiyatında artışa neden oluyor. Motorin, Benzin ve LPG’ye yapılan zamlar, Araç lastik ve bakım giderleri, harçlar, vergiler ve cezalar.

Eğitim alanında ulaştırma görevini yerine getiren okul servisleri bu durumdan en fazla etkilenen iş kolu haline geldi. 2021 eylül başında okulların açılışında belirlenen kilometre ücretleri artan akaryakıt fiyatlarıyla birlikte geride kalmaktan da öteye servisçi esnafını bu işi yapamayacak duruma getirmiştir. Eylül ayında servis ücretleri belirlenirken mazot fiyatı 7.5 tl civarındaydı, bu gün mazot 14.39 tl dir. Bu rakamlarla bakıldığında servisçinin hizmete devam etme olasılığı kalmamıştır. Yetkili birimlerin bir an önce değerlendirmelerini yaparak, öğretim yılının ikinci dönemine bu hizmetin sürdürülmesinin  ve öğrencilerimizin okula gidiş gelişlerinde sıkıntı yaşamamaları açısından gerekli önlemleri almalarını önemle iletiyoruz.

Okul servis ücretlendirilmesinde fiyat ayarlanması yapılacak olmasının yaratacağı sıkıntı ise öğrenci ailelerine ayrı bir yük getireceği de göz önüne alınarak, bizim önerimizin  akaryakıtta servisçilere akaryakıt desteği veya akaryakıt fiyatında öğretim sürecince yarı yarıya bir indirim yapılması olacaktır. Bu yükü ne servisçi esnafına ne ekonomik zorluklarla boğuşan öğrenci ailelerine yıkmamak bu günler için çok çok önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL