Siyaset

“EYT Sorununu Çözmek İçin İktidar Niyetli Değil”

CHP Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, kamuoyunda EYT’liler olarak bilinen “Emeklilikte Yaşa Takılanlar”ın mağduriyetlerinin çözülmesi için sürekli iktidara çağrı yapıldığını ama onların çeşitli bahanelerle bu çağrıları duymamazlıktan geldiğini söyledi.

“EYT Sorununu Çözmek İçin İktidar Niyetli Değil”

İktidarın her seferinde EYT sorunun getireceği ek maliyetleri öne  sürdüğünü belirten Başkan Sıbıç, bunun bir siyasi tercih olduğunu söyleyerek ; “İktidarın EYT sorununu çözmek için kaynağı değil, niyeti yok” dedi.

Kadınların 20 yıl, erkeklerin 25 yıl çalışmış olmalarına rağmen 58 yaş engeline takılıp emekli olamadığını, bu sorunun sadece seçim dönemlerinde akıllara gelen bir vaat olarak kaldığını belirten Başkan Sıbıç;

“Yandaşlara açılan kesenin ağzı EYT’liler için sıkı sıkıya kapatılıyor. Kur garantili mevduat hesapları 5 müteahhite  ödenen kur garantileri, medya patronlarına hibe edilen krediler, kamuda israf şatafat ve saltanat için her türlü kaynak var. Ancak söz konusu 5 milyon EYT mağdurunun sorununu çözmeye gelince iktidar kaynak sıkıntısı çekiyor. 2014- 2020 yılları arasında Yap- İşlet- Devret modeliyle yaptırılan projeler için Hazine’nin yandaş şirketlere ödediği topla kur farkı 77 milyar 949 milyon TL. Bu para yandaşlara aktarılmasaydı bugün EYT diye bir sorun olamayacaktı.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL